Απογείωση κερδών αναμένει η Samsung Electronics για το δεύτερο τρίμηνο καθώς εκτιμά ότι θα αυξηθούν κατά 15 φορές σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) αύξησε τις τιμές των προηγμένων τσιπ, αυξάνοντας τις προβλέψεις της εταιρείας για το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Samsung: Κινείται με άνοδο της τάξης του 4% το 2024 στις ηλεκτρικές συσκευές

Ο νοτιοκορεάτικος τεχνολογικός γίγαντας είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης, smartphone και τηλεοράσεων στον κόσμο.

Η ανακοίνωση των εκτιμήσεων οδήγησε σε αύξηση της μετοχής της Samsung κατά περίπου 3% στο χρηματιστήριο της Σεούλ.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης 10πλάσιο άλμα στα κέρδη της για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών τα κέρδη της Samsung

Για αυτό το τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει τα κέρδη της να αυξηθούν στα 10,4 τρισεκατομμύρια γουόν (7,54 δισ. δολάρια), από 670 δισ. γουόν πέρυσι. Η εκτίμηση αυτή ξεπερνά τις προβλέψεις των αναλυτών για 8,8 τρις. γουόν, σύμφωνα με την εκτίμηση της LSEG.

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε να εκτοξεύεται η ζήτηση για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης σε κέντρα δεδομένων και smartphone», δήλωσε ο Μαρκ Άινστάιν, επικεφαλής αναλυτής στην εταιρεία έρευνας και παροχής συμβουλών ITR Corporation με έδρα το Τόκιο.

Η αισιοδοξία για την τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας λόγος για το ευρύτερο ράλι της αγοράς τον περασμένο χρόνο, το οποίο ώθησε τον S&P 500 και τον Nasdaq στις Ηνωμένες Πολιτείες σε νέα ρεκόρ την Τετάρτη.

Η χρηματιστηριακή αξία του γίγαντα κατασκευής ημιαγωγών, Nvidia, ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια τον περασμένο μήνα, διατηρώντας για λίγο την εταιρεία στην πρώτη θέση ως η πιο πολύτιμη στον κόσμο.

«Η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης που ενίσχυσε μαζικά τη Nvidia ενισχύει επίσης τα κέρδη της Samsung και μάλιστα ολόκληρου του κλάδου», πρόσθεσε ο Μαρκ Αϊνστάιν.

Η Samsung Electronics είναι η ναυαρχίδα του νοτιοκορεατικού ομίλου Samsung Group.

Την επόμενη εβδομάδα, η εταιρεία τεχνολογίας αντιμετωπίζει μια πιθανή τριήμερη απεργία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα. Ένα σωματείο εργαζομένων ζητά ένα πιο διαφανές σύστημα για μπόνους και άδειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη