Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, καθώς επηρεάστηκαν αφενός από τα στοιχεία των μισθών στην Ιαπωνία, αλλά και αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, που αναμένεται την Πέμπτη, για να αξιολογήσουν την πορεία των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,32% για να κλείσει στις 40.780,7 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε πτώση 0,57% στις 2.867,61 μονάδες. Οι απώλειες έρχονται καθώς οι πραγματικοί μισθοί της Ιαπωνίας μειώθηκαν για 26ο συνεχόμενο μήνα.

Τα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της χώρας έδειξαν ότι οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 1,4% σε ετήσια βάση τον Μάιο, αν και οι ονομαστικοί μισθοί αυξήθηκαν κατά 1,9% στα 297.151 γιεν (1.850 δολάρια). Η αύξηση του Μαΐου ήταν επίσης η ταχύτερη των τελευταίων 11 μηνών.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,16% και έκλεισε στις 2.857,76 μονάδες και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σκαρφάλωσε κατά 1,39% και έκλεισε στις 859,27 μονάδες.

Οι μετοχές της Samsung Electronics σημείωσαν άνοδο 0,34%, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο συνδικάτο της εταιρείας σχεδίαζε να ξεκινήσει τριήμερη απεργία τη Δευτέρα.

Το Reuters ανέφερε ότι η National Samsung Electronics Union (NSEU), η οποία έχει περίπου 28.000 μέλη, ζήτησε από την εταιρεία να βελτιώσει το σύστημα μπόνους που βασίζεται στην απόδοση και να δώσει στους εργαζόμενους μια επιπλέον ημέρα ετήσιας άδειας.

Δεν είναι αμέσως σαφές πόσοι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην απεργία, αλλά η δημοσκόπηση του σωματείου βρήκε περίπου 8.100 μέλη να λένε ότι θα το κάνουν από το πρωί της Δευτέρας.

Ο Δείκτης Χονγκ Κονγκ Hang Seng σημείωσε βουτιά 1,89%, ενώ ο κινεζικός CSI300 υποχώρησε 0,69%, ολοκληρώνοντας την πέμπτη ημέρα απωλειών και σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδό της από τον Φεβρουάριο.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με πτώση 0,76% στις 7.763,2 μονάδες, σημειώνοντας δεύτερη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας την Τετάρτη, ώστε να δουν αν θα σηματοδοτήσουν την κατάσταση της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών από τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία και τη Μαλαισία θα ανακοινωθούν επίσης αυτή την εβδομάδα, αν και δεν αναμένονται αλλαγές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters από οικονομολόγους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές