Έντονη νευρικότητα εμφάνισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς η αγορά αναμένει τα κρίσιμα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στη χώρα αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν και τα εταιρικά αποτελέσματα του β’ 3μηνου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,08% στις 39.344 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,10% στις 5.572 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 18.403 μονάδες.

Καμπανάκι από Morgan Stanley για πτωτικό τρίμηνο στη Wall Street

Σε επίπεδο τίτλων, η Morphic Holding σημείωσε άνοδο 75% μετά την είδηση ότι η Eli Lilly θα εξαγοράσει τη βιοφαρμακευτική εταιρεία έναντι 3,2 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία θα δώσει στην Eli Lilly πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο των υπό ανάπτυξη θεραπειών της Morphic, όπως αυτές για την ελκώδη κολίτιδα και τη νόσο του Crohn. Οι μετοχές της Eli Lilly σημείωσαν άνοδο 1,3%.

Επίσης, η Ideaya Biosciences αυξήθηκε κατά 19% αφού η εταιρεία φαρμάκων ογκολογίας ανακοίνωσε ότι είχε λάβει θετικά αποτελέσματα από τη δοκιμή φάσης 2 της θεραπείας του καρκίνου του πνεύμονα.

Ο S&P 500 προέρχεται από την τέταρτη θετική εβδομάδα τις τελευταίες πέντε εν μέσω συνεχιζόμενης αισιοδοξίας ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού – και τυχόν θύλακες αδυναμίας στην οικονομία – θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιουνίου, ο οποίος θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, θα μπορούσε να ενισχύσει αυτές τις ελπίδες εάν εμφανίσει μια ελαφρά βελτίωση, όπως αναμένεται επί του παρόντος. Τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Την περασμένη εβδομάδα, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας αποτύπωσαν μια ελαφρώς επιδείνωση των συνθηκών, ενισχύοντας τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων. Ωστόσο, παρόλο που η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε περισσότερες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο από ό,τι αναμενόταν, υπήρξε επίσης μια απροσδόκητη αύξηση του ποσοστού ανεργίας, στο 4,1% από 4%. Οι traders αναμένουν επί του παρόντος δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024, με την πρώτη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

«Η ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας Ιουνίου κρατά τα επερχόμενα δεδομένα πληθωρισμού στη θέση του οδηγού για τον προσδιορισμό του χρόνου της πρώτης περικοπής… σημάδια συνεχούς συγκράτησης της οικονομικής ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας θα είναι πιθανότατα θετικά για τις μετοχές και τα ομόλογα υψηλής απόδοσης τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Greg Wilensky, επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος των ΗΠΑ στην Janus Henderson Investors.

Τέλος, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μια σειρά από μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Citigroup και JPMorgan, θα ανοίξουν τη σειρά ανακοινώσεων των κερδών του δεύτερου τριμήνου αυτή την εβδομάδα. Η PepsiCo και η Delta Air Lines πρόκειται επίσης να δημοσιεύσουν αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Αγορές: Λύγισαν από τις γεωπολιτικές ανησυχίες – Συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο
Wall Street |

Λύγισαν και πάλι από τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι αγορές, συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο

Σε δίκοπο μαχαίρι μετατρέπεται το νέο άλμα του πετρελαίου, καθώς έχει επαναφέρει τις ανησυχίες στις αγορές για ένα νέο πληθωριστικό κύμα που θα ανακόψει την πορεία προς τη νομισματική χαλάρωση