Μετά τη μη ένταξη της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στη λίστα παρακολούθησης για πιθανή αναβάθμιση από τον MSCI, η εστίαση πλέον έχει στραφεί στην επερχόμενη αναθεώρηση του FTSE το 3ο τρίμηνο του 2024, αλλά και από το Stoxx (πιθανώς στις αρχές του 2025).

Helleniq Energy: Στα 9,70 ευρώ η τιμή-στόχος από την Eurobank Equities

Αυτό βλέπει η Eurobank Equities στην τελευταία ανάλυσή της για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, στην οποία και εκφέρει και την εκτίμησή της για τη θέση της Ελλάδας από τους παρόχους των δεικτών.

Όπως επισημαίνει η Eurobank Equities, τα κριτήρια της Stoxx (4 μετοχές με κεφαλαιοποίηση 3,6 δισ. δολ, ελεύθερη διασπορά 1,8 δισ.) φαίνονται πιο εφικτά από εκείνα του FTSE, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τις τράπεζες.

Σε αυτό το πλαίσιο, αν και η αδράνεια από τον MSCI μπορεί να θεωρηθεί κάπως απογοητευτική, οι επενδυτές δεν είχαν τοποθετηθεί πραγματικά για την προσθήκη της Ελλάδας σε μια λίστα παρακολούθησης. Αυτή η αδράνεια σημαίνει ότι η ανάπτυξη θα είναι πιο σημαντική, καθώς τα περιθώρια για μείωση των ασφαλίστρων κινδύνου φαίνονται πιο περιορισμένα απουσία του κύριου τεχνικού καταλύτη που σχετίζεται με τα νέα της MSCI.

Αναβαθμίζει την τιμή στόχο της ΕΧΑΕ

Στην υπόλοιπη ανάλυσή της, η Eurobank Equities, αναβαθμίζει την τιμή στόχο της ΕΧΑΕ στα 6,60 ευρώ, από 6,40 ευρώ προηγουμένως, καθώς την πτώση της αγοράς από τον Μάιο, παραμένει εποικοδομητική στις ελληνικές μετοχές, γεγονός που στηρίζει τη θετική της στάση στο Χ.Α.

Εκτός από τους βασικούς θεμελιώδεις παράγοντες που παραμένουν άθικτοι, βλέπει επίσης πολλά περιθώρια σύγκλισης σε μετρήσεις όπως το κεφαλαιοποίηση/ΑΕΠ και την ταχύτητα συναλλαγών, όπου η Ελλάδα ακολουθεί άλλες αγορές.

Ως εκ τούτου, αναμένει ότι οι όγκοι και η κεφαλαιοποίηση θα παραμείνουν σε ανοδική τροχιά, ενισχυμένοι περαιτέρω από την αυξανόμενη διάθεση για IPO και εταιρικές ενέργειες.

Η πιθανή επιστροφή στην κατάσταση της ανεπτυγμένης αγοράς φαίνεται ως θετικός καταλύτης, αν και με ένα χρονοδιάγραμμα που έχει μεταφερθεί προς τα πίσω και λιγότερο σαφή ανάγνωση όσον αφορά τον μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο, κατά την εκτίμηση της Eurobank Equities.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών