Μοιρασμένα παραμένουν τα πρόσημα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει να έχει «συνδεθεί» με το ευρωπαϊκό κλίμα και να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Γαλλία, όπου οι πολιτικές ισορροπίες άλλαξαν μετά το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσεκτικές κινήσεις με μοιρασμένα πρόσημα και χαμηλό τζίρο

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,35% στις 1.445,58 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 47,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,38% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.530,29 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,40% στις 1.282,39 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αντοχές και προσπάθεια για υψηλότερα

Η ελληνική αγορά δείχνει να έχει αντοχές, αν και οι χαμηλές συναλλαγές ευνοούν τους αγοραστές να απορροφήσουν την προσφορά που βγαίνει. Η πολύ ρηχή αγορά και μάλιστα χωρίς σοβαρούς μακροπρόθεσμους πωλητές μπορεί να μας δώσει κινήσεις ειδικά ανοδικές που αυτή την στιγμή η αγορά έχει ανάγκη.

Βέβαια, σταδιακά η αγορά θα πρέπει να βρει τρόπους να καλυτερεύσει η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, ώστε να δώσει και το μήνυμα ότι διαθέτει τις δυνάμεις να αναμετρηθεί με τις κοντινές αντιστάσεις της με αποτελεσματικότητα. Στον γενικό δείκτη οι 1.457 και 1.464 μονάδες είναι οι κοντινές αντιστάσεις με τις 1.500 μονάδες να αποτελούν την κύρια αντίσταση. Οι 1.430 μονάδες είναι πλέον η κύρια κοντινή στήριξη.

Σε επίπεδο FTSE 25 οι 3.531 μονάδες είναι η επόμενη κοντινή αντίσταση με τις 3.582 μονάδες να αποτελούν το μεγάλο στόχο. Οι 3.491 είναι κοντινή στήριξη. Ο τραπεζικός αντίστοιχα έχει διαπεράσει σήμερα την αντίσταση των 1.275 μονάδες, με τις 1.310 μονάδες να είναι το επόμενο επίπεδο. Οι 1.242 μονάδες είναι κοντινή σημαντική στήριξη.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν άλμα 2,78%, με τις Aegean, Jumbo, ΟΤΕ και Motor Oil να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Τιτάν, ΔΕΗ, Εθνική, ΔΑΑ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank.

Στον αντίποδα, Cenergy, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ χάνουν πάνω από 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Λάμδα, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ και Alpha Bank. Χωρίς μεταβολή είναι οι Coca Cola και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών