Με μικρές απώλειες κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να δείχνει σημάδια risk off στη σκιά των αποτελεσμάτων των γαλλικών εκλογών, καθώς παραμένει στο μοτίβο των πολύ χαμηλών συναλλαγών και των μικροδιορθώσεων τίτλων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,20% στις 1.437,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,18% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.510,61 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,24% στις 1.274,27 μονάδες.

Ήπια διόρθωση

Τα νέα που έδωσαν οι γαλλικές εκλογές της Κυριακής ήταν ένα αναμενόμενα διαιρεμένο κοινοβούλιο, αλλά υπό την «ηγεσία» της Αριστεράς, και όχι της Ακροδεξιάς. Έτσι, όλες οι αγορές της Ευρώπης, μαζί και η ελληνική, τηρούν μια μετριοπαθή στάση αναμονής για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης στη χώρα, με τα περισσότερα χαρτοφυλάκια να επιδίδονται σε μικρές προσαρμογές των θέσεων τους.

Στο μεταξύ το ΧΑ προέρχεται από μια δυνατή ανοδική εβδομάδα, με αγοραστικά ημερήσια σήματα σε όλους του κλαδικούς δείκτες, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance. Κατά τον ίδιο, ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να φαίνεται ότι έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο upside μαζί με την μεσαία κεφαλαιοποίηση που έχει μείνει αισθητά πίσω το τελευταίο διάστημα.

Το μεγαλύτερο μέρος των μερισμάτων που μπορεί να έχει στοιχίσει μέχρι τώρα ακόμα και 25 μονάδες στον ΓΔ φαίνεται να μην προβληματίζει, επισημαίνει ο κ. Ζαχαράκης. Οι αναβαθμίσεις και οι αλλαγές στόχων τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό συνεχίζονται, ενώ φαίνεται ότι κλείνει και το τελευταίο τραπεζικό αγκάθι που λέγεται τράπεζα Αττικής.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η αποκοπή μερίσματος στην Τέρνα Ενεργειακή φέρνει τη μετοχή στο -1,84%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Σαράντης, Cenergy, Coca Cola, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Εθνική, Τιτάν, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Eurobank.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, ΔΑΑ και ΟΤΕ, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Λάμδα, Jumbo, Autohellas, Aegean και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών