Μέσα στο Σαββατοκύριακο έκλεισαν οι μέτοχοι της Attica Bank τη συμφωνία για την εξυγίανση της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΤΧΣ και Thrivest (Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου) οριστικοποίησαν τις βασικές λεπτομέρειες οι οποίες απαιτούν και τις τελικές νομοτεχνικές διευθετήσεις.

Τράπεζες: Optima, Attica Bank, Παγκρήτια και snappi τονώνουν τον ανταγωνισμό

Attica Bank

Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, το ποσό για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπολογίζεται σε 670 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται και η έκδοση ομολογιακού δανείου γύρω στα 100 εκατ. ευρώ.

Πηγές αναφέρουν, ότι το Σαββατοκύριακο η Τράπεζα της Ελλάδας είχε στη διάθεση της για το draft της συμφωνίας αλλά και για την πηγή προέλευσης των αναγκαίων κεφαλαίων. Κάποιες πληροφορίες δεν αποκλείουν εντός της ημέρας να συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο του ΤΧΣ προκειμένου να επισφραγίσει από την πλευρά του τα κείμενα που θα συνοδεύουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η συγχώνευση με Παγκρήτια

Η Τράπεζα της Ελλάδας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει επίσης στη διάθεση της και το σχέδιο της συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Σε γνώση της κεντρικής τράπεζας έχουν περιέλθει και οι απαραίτητοι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας μετά και την ένταξη των προβληματικών δανείων στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ».

Τα συγκεκριμένα δάνεια και για τις δύο τράπεζες υπολογίζονται στα 3,2 με 3,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 δισ. είναι της Attica Bank.

Σημειώνεται ότι στη διάθεση όλων των πλευρών βρίσκεται και η αξιολόγηση της DBRS, η οποία και θα συνοδεύσει τα αιτήματα για την ένταξη των προβληματικών δανείων στο «ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ».

Η ΑΜΚ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η συγχώνευση των δύο τραπεζών αναμένονται περι το φθινόπωρο. Οι πληροφορίες θέλουν να οκληρώνεται στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Η συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας χτίζει ουσιαστικά τον 5ο τραπεζικό πόλο που θα αποσκοπεί ως επί το πλείστον στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πρόγευση των όσων εξελιχθούν δεν αποκλείεται να δοθεί και στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank στις 16 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι στην Attica Bank μέτοχοι είναι το ΤΧΣ με 72,5%, η Thrivest κατέχει το 4,4%, η Παγκρήτια Τράπεζα έχει 5%, ο e-ΕΦΚΑ έχει το 7,6%, το ΤΜΕΔΕ το 6,5% και άλλοι μέτοχοι έχουν κάτω του 5%. Να τονιστεί ότι η Thrivest ελέγχει το 44% της Παγκρήτιας, ενώ με τη συγχώνευση η εταιρεία συμφερόντων Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου αναμένεται να ελέγχει πάνω από το 50% του νέου σχήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τράπεζες