Σε επί της αρχής συμφωνία επί ενός κοινώς αποδεκτού κειμένου που περιλαμβάνει τους βασικούς όρους της συγχώνευσης Attica Bank – Παγκρήτιας, κατέληξαν οι βασικοί τους μέτοχοι, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Thrivest των Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου.

Τούτο αναφέρεται σε ανακοίνωση της Attica Bank το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε δώσει διορία υποβολής της τελικής συμφωνίας των δύο πλευρών μέχρι και την 5η Ιουλίου, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό και ως νέα προθεσμία ορίστηκε η 12η Ιουλίου, κατόπιν αιτήματος της Attica Bank.

Attica Bank: Αύξηση 38% στα έσοδα το α’ τρίμηνο

Υπενθυμίζεται πως η νομισματική αρχή έχει ζητήσει ενημέρωση για τον τρόπο διασφάλισης της συμμόρφωσης της νέας τραπεζικής οντότητας με τους ελάχιστους εν ισχύι υποχρεωτικούς εποπτικούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, λαμβάνοντας υπόψη τις αναμενόμενες ζημίες σε περίπτωση υπαγωγής στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ».

Σχέδιο συμφωνίας

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένει την άμεση προσκόμιση σχεδίου συμφωνίας των βασικών μετόχων των πιστωτικών ιδρυμάτων επί της αρχής και επί του τρόπου εξεύρεσης των απαραίτητων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Attica Bank, για την τελική υπογραφή της συμφωνίας θα πρέπει να τηρηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες των μετόχων βάσει και του νόμου του ΤΧΣ.

Η ολοκλήρωση

Ως εκ τούτου, θα χρειαστούν λίγες ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί αίτημα στην ΤτΕ για ορισμό νέας προθεσμίας, το οποίο έγινε αποδεκτό.

Επίσης, η τράπεζα αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση πως θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των μετόχων και της γνωστοποιηθούν οι επιμέρους όροι αυτής, όπως και για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.

Όπως σημειώνει, «οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητές της εκδίδεται από την ίδια και αποτελεί μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης. Η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση των προϋποθέσεων και απαιτήσεων που προβλέπονται στο νομοκανονιστικό πλαίσιο και στην πάγια πρακτική άμεσης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων της».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις