Η παραγωγή στις υπηρεσίες της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 4,8% και της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά 4,2%, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2024. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τον Μάρτιο 2024, η παροχή υπηρεσιών κατέγραψε αύξηση κατά 1,1% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

 Ποια προϊόντα και υπηρεσίες αγοράζουν διαδικτυακά οι Έλληνες Υπηρεσίες

Η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση της παροχής υπηρεσιών κατά 5,1% σε ετήσια βάση, πιο πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ενώ σε μηνιαία βάση είχε την δεύτερη υψηλότερη επίδοση με 4,4% πίσω μόνο από την Κροατία (5,1%).

Οι υπηρεσίες ανά κλάδο και χώρα

Συγκρίνοντας σε ετήσια βάση και ανά κλάδο υπηρεσιών και ανά κράτος μέλος, προκύπτουν τα ακόλουθα στοιχεία για την ευρωζώνη:

Αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο μεταφοράς και αποθήκευσης κατά 3,6%, στην ενημέρωση και επικοινωνία κατά 9,0%, στις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες κατά 5,3% και στις διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες κατά 4,0%.

Αντίθετα μείωση καταγράφηκε στις υπηρεσίες διαμονής και διατροφής κατά 3,1% και τις κτηματομεσιτικές δραστηριότητες κατά 0,1%.

Στην ΕΕ, η παραγωγή υπηρεσιών κατέγραψε αύξηση στη μεταφορά και την αποθήκευση κατά 2,1%, την ενημέρωση και την επικοινωνία κατά 8,0%, τις κτηματομεσιτικές δραστηριότητες κατά 0,7%, τις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες κατά 5,0%, και τις διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες κατά 3,3%, ενώ μείωση υπήρξε στις υπηρεσίες διαμονής και διατροφής κατά 2,9%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (+14,3%), στη Μάλτα (+10,1%) και στη Λιθουανία (+7,6%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Ρουμανία (-5,3%), στη Δανία (-5,0%) και στην Ουγγαρία (-3,9%).

Οι υψηλότερες μηνιαίες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Κροατία (+5,1%), στην Ελλάδα (+4,4%) και στη Γαλλία (+3,4%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Μάλτα (-2,7%), στη Ρουμανία (-0,7%) και στη Φινλανδία (-0,6%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Μεσοπρόθεσμο: Τι περιλαμβάνει το Στρατηγικό Σχέδιο της ΑΑΔΕ
Οικονομία |

Μεσοπρόθεσμο: Το σχέδιο των φοροελαφρύνσεων έως το 2027 – Ο ρόλος της ΑΑΔΕ

Το Σχέδιο αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την προσπάθεια της κυβέρνησης για φορολογικές ελαφρύνσεις, καθώς εξαρτάται από το κατά πόσο ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός της χώρας θα επιτύχει τους καθορισμένους στόχους του