Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους Nikkei και Topix της Ιαπωνίας να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά, αφού έλαβαν ώθηση από τις ισχυρές επιδόσεις της Wall Street.

Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο πάνω από 2% για να φτάσει σε νέα ιστορικά υψηλά, στις 41.745,64 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε επίσης άνοδο 1,34% για να φτάσει σε νέα υψηλά στις 2.906 μονάδες.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα, άντεξε στις κινητοποιήσεις η Samsung

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 0,23% καθώς οι μετοχές της δεικτοβαρούς Samsung Electronics κέρδισαν 0,11%, παρόλο που το μεγαλύτερο συνδικάτο της εταιρείας συνέχισε την τριήμερη απεργία του καθώς επιδιώκει καλύτερους μισθούς.

Από την άλλη, η Hyundai κατέληξε σε μια δοκιμαστική μισθολογική συμφωνία με το εργατικό της σωματείο, αποτρέποντας μια απεργία. Οι μετοχές της Hyundai υποχώρησαν 3,53%.

Ο Δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ ο CSI 300 κέρδισε 0,68%.

Ο δείκτης Nifty 50 της Ινδίας έφθασε ομοίως στο ιστορικό υψηλό των 24.401,2 μονάδων και ο BSE Sensex σημείωσε άνοδο 0,38%.

Ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρικών οχημάτων BYD πρόκειται να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Τουρκία για να ανοίξει ένα εργοστάσιο με ετήσια δυναμικότητα 150.000 οχημάτων, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας της Τουρκίας Μεχμέτ Φατίχ Κακίρ.

«Η εγκατάσταση, η οποία σχεδιάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή στα τέλη του 2026, θα απασχολεί άμεσα έως και 5.000 άτομα», είπε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αύξησε τους δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα που εισάγονται από την Κίνα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε αύξηση 0,86% για να κλείσει στις 7.829,7 μονάδες, παρόλο που το καταναλωτικό κλίμα της χώρας τον Ιούλιο μειώθηκε κατά 1,1% σε σύγκριση με αύξηση 1,7% τον προηγούμενο μήνα.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη της Αυστραλίας ανέβηκε 6 μονάδες στο +4, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας.

«Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε σχετικά απότομα τον μήνα και τώρα βρίσκεται ξανά σε θετικό έδαφος και στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2023», δήλωσε ο επικεφαλής της Αυστραλιανής NAB, Gareth Spence.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές