Οι τιμές στο πετρέλαιο παρέμειναν σταθερές μετά από διήμερη πτώση αφότου πέρασαν τα χειρότερα με την καταιγίδα Beryl να έχει εξασθενίσει, και τους traders να αναμένουν την έκθεση του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, σχετικά με τη νομισματική πολιτική, που θα διαμορφώσει το κλίμα προς τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορευμάτων.

Πετρέλαιο: Η πιθανότητα ειρήνευσης στη Γάζα μειώνει τις τιμές – Αστάθμητος παράγοντας η καταιγίδα Beryl

Το αργό Brent διαπραγματεύτηκε κάτω από τα 86 δολάρια το βαρέλι μετά από πτώση σχεδόν 2% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ το αμερικανικό WTI ήταν κοντά στα 82 δολάρια. Καθώς η καταιγίδα Beryl συνέχιζε την πορεία της στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ, η επιστροφή στην κανονικότητα ήταν σε εξέλιξη στο Τέξας, με ορισμένες υποδομές – όπως το λιμάνι του Χιούστον και ο αγωγός Explorer – να παραμένουν εκτός σύνδεσης. Διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε περίπου στο 85% του Χιούστον.

Πετρέλαιο: Υψηλότερα το Brent σε ετήσια βάση

Το αργό παραμένει σταθερά υψηλότερο σε ετήσια βάση, υποβοηθούμενο από τις περικοπές της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ που έχουν συσφίγξει την αγορά, καθώς και τις προσδοκίες ότι η Fed είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια. Ο Πάουελ θα παραδώσει την εξαμηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ στην Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας αργότερα την Τρίτη, προσφέροντας στους επενδυτές υποδείξεις για την πορεία σχετικά με το κόστος δανεισμού.

Οι προβλέψεις για υψηλότερη κατανάλωση καυσίμων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο έχουν υποστηρίξει τις τιμές, αν και υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η αισιοδοξία εξασθενεί. Οι διαχειριστές χρημάτων αύξησαν τα πτωτικά στοιχήματα έναντι της αμερικανικής βενζίνης στα υψηλότερα των τελευταίων επτά ετών, καθώς τα αποθέματα αυξάνονται. Ενδείξεις για την κατάσταση της αγοράς θα υπάρξουν μέσα στην ημέρα, με την κυκλοφορία των βραχυπρόθεσμων ενεργειακών προοπτικών της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

Ο αντίκτυπος της καταιγίδας  Beryl στην προσφορά «ήταν πιο περιορισμένος από ό,τι αναμενόταν αρχικά», γεγονός που βοήθησε τις τιμές να χαλαρώσουν, δήλωσε ο Yeap Jun Rong, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην IG Asia Pte στη Σιγκαπούρη. Οι επενδυτές είναι επίσης πιθανό να παραμείνουν προσεκτικοί ενόψει της κατάθεσης του προέδρου της Fed, καθώς και των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities