Το δρόμο για να διευρύνουν την άνοδό τους σε νέα ιστορικά υψηλά αναζητούν σήμερα οι S&P 500 και Nasdaq, ενώ η αναμονή για τα στοιχεία του πληθωρισμού είναι ο βασικός καταλύτης που θα κρίνει την πορεία μετά την Πέμπτη που θα είναι και η ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,11% στις 39.303 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,19% στις 5.583 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,41% στις 18.479 μονάδες.

Πετρέλαιο: Σταθεροποιούνται οι τιμές εν αναμονή της έκθεσης της Fed για τη νομισματική πολιτική

Ο S&P 500 και ο Nasdaq βρίσκονται σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα αποτελέσματα του β΄3μηνου του έτους που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο S&P 500 συνέχισε την άνοδό του καθώς η χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές και η επιβράδυνση της ανάπτυξης κάνουν τους επενδυτές όλο και πιο αισιόδοξους ότι η Federal Reserve θα αρχίσει σύντομα να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική. Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που ανησυχούν ότι έρχεται διόρθωση στον ορίζοντα.

«Η Wall Street έχει ανάγκη για διαφοροποιήσεις στην παρούσα χρονική στιγμή», σχολίασε η Courtney Garcia, ανώτερη σύμβουλος περιουσίας στην Payne Capital Management. Αυτή η προσπάθεια δίνει μικρά καύσιμα στη αγορά, πρόσθεσε.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της BP που είναι εισηγμένη στην αμερικανική αγορά σημειώνει απώλειες 3%, καθώς δήλωσε ότι αναμένει ότι τα κέρδη της θα επηρεαστουν κατά 1 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο λόγω απομειώσεων. Επίσης, προειδοποίησε για «σημαντικά χαμηλότερα πραγματοποιηθέντα περιθώρια διύλισης».

Την ίδια ώρα, σήμερα αναμένεται η κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell ενώπιον του Κογκρέσου στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας ενημέρωσης για τη νομισματική πολιτική. Ο Powell θα μιλήσει πρώτα στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας σήμερα και θα ακολουθήσει μια εμφάνιση την Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής.

Η δύναμη πάντως της προοπτικής των περικοπών των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στη χρηματιστηριακή αγορά θα μπορούσε να υπερεκτιμηθεί από τους επενδυτές, σύμφωνα με τον Adam Crisafulli της Vital Knowledge. «Η άποψή μας παραμένει επιφυλακτική για το SPX, καθώς οι επενδυτές είναι πολύ αισιόδοξοι για τη δύναμη των περικοπών της Fed και δεν επικεντρώνονται αρκετά στην άμβλυνση της δυναμικής που υπάρχει στην οικονομία», έγραψε.

«Το σενάριο να ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο είναι ισχυρή, αλλά ένας μέτριος κύκλος χαλάρωσης, όπως πιθανότατα θα είναι, δεν είναι αρκετός για να σταματήσει αμέσως την επιβράδυνση της ανάπτυξης που υλοποιείται επί του παρόντος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street