Επιφυλακτικότητα επικρατεί και σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παρακολουθεί στενά το κλίμα και την αβεβαιότητα που εκπέμπει το μετεκλογικό Παρίσι, επηρεάζοντας και τις διαθέσεις ανάληψης ρίσκου στη Λ. Αθηνών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,04% στις 1.450,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.539,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,13% στις 1.280,83 μονάδες.

Παραμένουν οι ανησυχίες

Οι αγορές δεν κινούνται πάντα με ψυχραιμία και με λογική και αυτό επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά με τις εκλογές της Γαλλίας. Αρχικά, οι αγορές ανησυχούσαν για την επικράτηση της ακροδεξιάς, πλέον φοβούνται τις πολιτικές προτεραιότητες της αριστεράς, ενώ αναγνωρίζουν ότι οι επιδόσεις της κυβέρνησης Ατάλ, υπό τον Μακρόν δηλαδή, ήταν απογοητευτικές στο μέτωπο των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του χρέους.

Έτσι, ξαφνικά έχουν ξυπνήσει μνήμες της δημοσιονομικής κρίσης που έπληξε την Ευρωζώνη με αφορμή τον εκτροχιασμό της Ελλάδας. Αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι σοβαρότερα. Ουδείς μπορεί να διαχειριστεί μια περίοδο ακυβερνησίας ή κακής διακυβέρνησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, με τις αγορές να εμφανίζονται επιφυλακτικές εωσότου υπάρξει καλύτερη ορατότητα για το πώς θα δράσουν οι Γάλλοι ηγέτες σε ένα τέτοιο σενάριο.

Και αυτό το κλίμα δεν βοηθά ούτε το ΧΑ, το οποίο μέσα από αυτό το «κλιματικό» ρόλερ κόστερ, έχει καταφέρει να προσεγγίσει τις 1.450 μονάδες. Λίγο ακόμη ήθελε για να «σβήσει» τη ζημιά που υπέστη από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αν και πλέον οι αντιστάσεις θα απαιτήσουν μεγαλύτερη ισχύ για να διασπαστούν. Ισχύ που μπορεί να έρθει ενδεχομένως μόνο από το εσωτερικό μέτωπο, ικανή όμως να ξεπεράσει την επιφυλακτικότητα των ξένων που δεν σχετίζεται με τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, αλλά από τις στρατηγικές μείωσης του κινδύνου που έχουν ενεργοποιήσει.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Τιτάνας χάνει 1%, διορθώνοντας ελαφρώς από το χθεσινό άλμα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Autohellas, Eurobank, Alpha Bank, Motor Oil, Jumbo, Σαράντης, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ και ΔΑΑ.

Στον αντίποδα, η ΕΛΧΑ κερδίζει 1,17%, ενώ μικρά είναι τα κέρδη σε Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Aegean, ΟΠΑΠ, Εθνική, Cenergy, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή είναι ο Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών