Ο ευρωπαϊκός κατασκευαστής αεροσκαφών Airbus παρέδωσε τη Δευτέρα το 700ο αεροσκάφος της οικογένειας A320 που συναρμολογήθηκε στη γραμμή τελικής συναρμολόγησης του A320 Family Final Assembly Line Asia (FALA) στον δήμο Tianjin της βόρειας Κίνας.

Airbus: Κοντά σε συμφωνία για την πώληση 70 αεροσκαφών

«Αυτός ο αριθμός υπογραμμίζει τη μακροχρόνια και σε βάθος συνεργασία μεταξύ της Airbus και της κινεζικής αεροπορικής βιομηχανίας», δήλωσε ο George Xu, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της αεροπορικές εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος της Airbus China.

«Η Airbus παραμένει αφοσιωμένη στην ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας με την Κίνα και στην εκπλήρωση της μακροπρόθεσμης δέσμευσής μας σε αυτήν την ακμάζουσα αγορά», πρόσθεσε ο Xu.

Το αεροσκάφος, ένα A320neo, με 180 άνετα καθίσματα οικονομικής θέσης, παραδόθηκε στην Chengdu Airlines.

Η Chengdu Airlines διαθέτει πλέον 50 αεροσκάφη Airbus, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Wang Shushi.

Το εργοστάσιο FALA στο Tianjin εγκαινιάστηκε το 2008 και είναι η πρώτη γραμμή παραγωγής Airbus που ιδρύθηκε εκτός Ευρώπης. Η FALA λειτουργεί για πάνω από 15 χρόνια και έχει γίνει πρότυπο επιτυχημένης συνεργασίας Κίνας – Ευρώπης.

Το έργο επέκτασης της Airbus στην Tianjin, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2023, αναμένεται να συμβάλει στο συνολικό σχέδιο ενίσχυσης της οικογένειας A320 της εταιρείας, που υποστηρίζεται από το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής 10 τελικών γραμμών συναρμολόγησης.

Το δίκτυο παραγωγής θα περιλαμβάνει δύο τελικές γραμμές συναρμολόγησης στο Tianjin (μία υπό κατασκευή), δύο στην Τουλούζη της Γαλλίας, δύο στο Mobile των Ηνωμένων Πολιτειών (μία υπό κατασκευή) και τέσσερις στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Αυξάνει τις παραδόσεις η Airbus

H βιομηχανία αεροναυπηγικής παρέδωσε συνολικά περίπου 67 αεροσκάφη τον Ιούνιο, ανεβάζοντας το σύνολο για το πρώτο εξάμηνο του έτους σε περίπου 323 αεροσκάφη, αυξημένο κατά 2% από την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφεραν πηγές της βιομηχανίας τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα μείωσε την πρόβλεψή της για τις παραδόσεις για ολόκληρο το έτος σε 770 αεροσκάφη από 800 εν μέσω ανησυχιών για την αλυσίδα εφοδιασμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή