Στην απόλυση 1000 εργαζομένων στη Βρετανία θα προχωρήσει η εταιρεία Dyson, περισσότερο από το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της στη χώρα, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον Τζέιμς Ντάισον, τον εφευρέτη της ηλεκτρικής σκούπας  χωρίς σακούλες, απασχολεί 3.500 άτομα στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στο Malmesbury, στη δυτική Αγγλία.

Burberry: Ετοιμάζεται για εκατοντάδες απολύσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος Hanno Kirner είπε «Έχουμε αναπτυχθεί γρήγορα και, όπως όλες οι εταιρείες, αναθεωρούμε τις παγκόσμιες δομές μας κατά καιρούς για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον. Ως εκ τούτου, προτείνουμε αλλαγές στον οργανισμό μας, οι οποίες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τις απολύσεις. Η Dyson δραστηριοποιείται σε όλο και πιο έντονες και ανταγωνιστικές παγκόσμιες αγορές, στις οποίες ο ρυθμός της καινοτομίας και της αλλαγής επιταχύνεται. Γνωρίζουμε ότι πρέπει πάντα να είμαστε επιχειρηματικοί και ευέλικτοι αρχές που δεν είναι καινούριες για τη Dyson.»

Εκτός από τα επαναστατικά κυκλωνικά καθαριστικά της, η Dyson κατασκευάζει καθαριστές αέρα, πιστολάκια μαλλιών και άλλες συσκευές. Άρχισε να μεταφέρει την παραγωγή από το Malmesbury στη Μαλαισία το 2002 και άνοιξε ένα εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη το 2013 για την κατασκευή ψηφιακών κινητήρων.

Το 2019, μετέφερε το εταιρικό της γραφείο στη Σιγκαπούρη για να είναι πιο κοντά στις εγκαταστάσεις παραγωγής και στις ασιατικές αγορές που αντιπροσώπευαν μεγάλο μέρος των πωλήσεών της.
Η κίνηση ήταν αμφιλεγόμενη δεδομένης της υποστήριξης του Τζέιμς Ντάισον για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016. Ωστόσο, η εταιρεία είπε ότι η απόφαση δεν είχε καμία σχέση με το Brexit.

Η Dyson συνέχισε να επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη και στο σχεδιασμό προϊόντων στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας σε ένα ηλεκτρικό όχημα έως ότου το έργο εγκαταλείφθηκε το 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή