![Dyson: Απολύει 1.000 εργαζόμενους στη Βρετανία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/dyson.jpg)
Στην απόλυση 1000 εργαζομένων στη Βρετανία θα προχωρήσει η εταιρεία Dyson, περισσότερο από το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της στη χώρα, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με το Reuters.
Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον Τζέιμς Ντάισον, τον εφευρέτη της ηλεκτρικής σκούπας χωρίς σακούλες, απασχολεί 3.500 άτομα στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στο Malmesbury, στη δυτική Αγγλία.
Burberry: Ετοιμάζεται για εκατοντάδες απολύσεις
Ο διευθύνων σύμβουλος Hanno Kirner είπε «Έχουμε αναπτυχθεί γρήγορα και, όπως όλες οι εταιρείες, αναθεωρούμε τις παγκόσμιες δομές μας κατά καιρούς για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον. Ως εκ τούτου, προτείνουμε αλλαγές στον οργανισμό μας, οι οποίες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τις απολύσεις. Η Dyson δραστηριοποιείται σε όλο και πιο έντονες και ανταγωνιστικές παγκόσμιες αγορές, στις οποίες ο ρυθμός της καινοτομίας και της αλλαγής επιταχύνεται. Γνωρίζουμε ότι πρέπει πάντα να είμαστε επιχειρηματικοί και ευέλικτοι αρχές που δεν είναι καινούριες για τη Dyson.»
Εκτός από τα επαναστατικά κυκλωνικά καθαριστικά της, η Dyson κατασκευάζει καθαριστές αέρα, πιστολάκια μαλλιών και άλλες συσκευές. Άρχισε να μεταφέρει την παραγωγή από το Malmesbury στη Μαλαισία το 2002 και άνοιξε ένα εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη το 2013 για την κατασκευή ψηφιακών κινητήρων.
Το 2019, μετέφερε το εταιρικό της γραφείο στη Σιγκαπούρη για να είναι πιο κοντά στις εγκαταστάσεις παραγωγής και στις ασιατικές αγορές που αντιπροσώπευαν μεγάλο μέρος των πωλήσεών της.
Η κίνηση ήταν αμφιλεγόμενη δεδομένης της υποστήριξης του Τζέιμς Ντάισον για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016. Ωστόσο, η εταιρεία είπε ότι η απόφαση δεν είχε καμία σχέση με το Brexit.
Η Dyson συνέχισε να επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη και στο σχεδιασμό προϊόντων στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας σε ένα ηλεκτρικό όχημα έως ότου το έργο εγκαταλείφθηκε το 2019.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: «Θεατές» στο εμπορικό μπρα ντε φερ οι ευρωαγορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/agores-600x385.jpg)
«Θεατές» στο εμπορικό μπρα ντε φερ οι ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της UniCredit, η οποία χάνει πάνω από 3% - Άλμα 6% σημείωσε η Kering
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δασμούς Τραμπ: Θα απαντήσουμε με αντίμετρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-18T130711Z_147724729_RC2PX8A4VN9I_RTRMADP_5_EU-VONDERLEYEN-PARLIAMENT-600x400.jpg)
«Σκληραίνει» τη στάση της η ΕΕ για τους δασμούς - Έρχονται αντίμετρα
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε: «Οι αδικαιολόγητοι δασμοί στην ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητοι» για να σημειώσει με νόημα ότι «θα προκαλέσουν αποφασιστικά και αναλογικά αντίμετρα»
![Novartis: Εξαγοράζει την Anthos Therapeutics έναντι 3,1 δισ. δολ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/novartis-600x364.jpg)
Στη Novartis για 3,1 δισ. δολ. η Anthos Therapeutics
Νέο deal στην Υγεία - Τι αναφέρει η Novartis
![Ίλον Μασκ: Κάτω από τα 400 δισ. δολάρια η καθαρή περιουσία του – Για πρώτη φορά το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/Elon-Musk-1024x682-1-600x400.jpg)
Η περιουσία του Μασκ κατρακυλά... έπεσε κάτω από τα 400 δισ. δολάρια
Η περιουσία του Μασκ μειώθηκε από το ιστορικό υψηλό των 486 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 27% από τότε που κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο
![Τραμπ: Δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα, αλουμινίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump-2-600x410.jpg)
O Τράμπ τράβηξε τη σκανδάλη - Δασμούς 25% σε αλουμίνιο και χάλυβα, χωρίς εξαιρέσεις
Σε νέα φάση πέρασε ο εμπορικός πόλεμος που είχε προαναγγείλει ότι θα εξαπέλυε ο Τραμπ