
Στην απόλυση 1000 εργαζομένων στη Βρετανία θα προχωρήσει η εταιρεία Dyson, περισσότερο από το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της στη χώρα, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με το Reuters.
Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον Τζέιμς Ντάισον, τον εφευρέτη της ηλεκτρικής σκούπας χωρίς σακούλες, απασχολεί 3.500 άτομα στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στο Malmesbury, στη δυτική Αγγλία.
Burberry: Ετοιμάζεται για εκατοντάδες απολύσεις
Ο διευθύνων σύμβουλος Hanno Kirner είπε «Έχουμε αναπτυχθεί γρήγορα και, όπως όλες οι εταιρείες, αναθεωρούμε τις παγκόσμιες δομές μας κατά καιρούς για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον. Ως εκ τούτου, προτείνουμε αλλαγές στον οργανισμό μας, οι οποίες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τις απολύσεις. Η Dyson δραστηριοποιείται σε όλο και πιο έντονες και ανταγωνιστικές παγκόσμιες αγορές, στις οποίες ο ρυθμός της καινοτομίας και της αλλαγής επιταχύνεται. Γνωρίζουμε ότι πρέπει πάντα να είμαστε επιχειρηματικοί και ευέλικτοι αρχές που δεν είναι καινούριες για τη Dyson.»
Εκτός από τα επαναστατικά κυκλωνικά καθαριστικά της, η Dyson κατασκευάζει καθαριστές αέρα, πιστολάκια μαλλιών και άλλες συσκευές. Άρχισε να μεταφέρει την παραγωγή από το Malmesbury στη Μαλαισία το 2002 και άνοιξε ένα εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη το 2013 για την κατασκευή ψηφιακών κινητήρων.
Το 2019, μετέφερε το εταιρικό της γραφείο στη Σιγκαπούρη για να είναι πιο κοντά στις εγκαταστάσεις παραγωγής και στις ασιατικές αγορές που αντιπροσώπευαν μεγάλο μέρος των πωλήσεών της.
Η κίνηση ήταν αμφιλεγόμενη δεδομένης της υποστήριξης του Τζέιμς Ντάισον για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016. Ωστόσο, η εταιρεία είπε ότι η απόφαση δεν είχε καμία σχέση με το Brexit.
Η Dyson συνέχισε να επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη και στο σχεδιασμό προϊόντων στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας σε ένα ηλεκτρικό όχημα έως ότου το έργο εγκαταλείφθηκε το 2019.


Latest News

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο