Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο τομέας σωλήνων χάλυβά της, ανέλαβε σύμβαση από την Woodside Energy, διαχειριστή του κοιτάσματος σε μεγάλο βάθος Trion, για την κατασκευή και προμήθεια περίπου 118 χλμ. σωλήνων υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW).

Το πεδίο Trion βρίσκεται στη ζώνη Perdido Fold Belt του Κόλπου του Μεξικού, περίπου 180 χλμ. από τις ακτές του Μεξικού και 30 χλμ. νότια των θαλάσσιων συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

Ο εξηλεκτρισμός των ΗΠΑ με «Ελληνικά Καλώδια» – Το εργοστάσιο της Cenergy στο Μέριλαντ

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή νέα ανάπτυξη, έτοιμη να αποτελέσει το πρώτο έργο μεγάλου βάθους, από τα νερά του Μεξικού, με προοπτική σύνδεσης και μελλοντικών κοιτασμάτων με τις εγκαταστάσεις του. Το Trion είναι μια σύμπραξη μεταξύ των Woodside Petróleo Operaciones de México, Sociedad de Responsabilidad Limitada de Capital Variable (60%, Χειριστής) και Pemex Exploración y Producción (40%).

Η ανάπτυξη περιλαμβάνει ένα υποθαλάσσιο σύστημα αγωγών, συνδεδεμένο με μια πλωτή μονάδα παραγωγής (FPU), που θα συνδεθεί με μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FSO), διασφαλίζοντας αποτελεσματική εξόρυξη και επεξεργασία των ενεργειακών πόρων.

Η ανάθεση αυτή αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην παρουσία της Σωληνουργεία Κορίνθου στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς οι πελάτες της αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα των λύσεων συγκολλημένων σωλήνων της Σωληνουργεία Κορίνθου σε κρίσιμες υποθαλάσσιες εφαρμογές.

Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας.  Το εύρος της προμήθειας περιλαμβάνει την εφαρμογή εξωτερικής αντιδιαβρωτικής επένδυσης και την εξωτερική επένδυση βάρους σκυροδέματος (CWC), που θα πραγματοποιηθούν στην ίδια τοποθεσία με την παραγωγή των σωλήνων. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση εξασφαλίζει βέλτιστο ποιοτικό έλεγχο και αποτελεσματικότητα σε όλες τις διαδικασίες παραγωγής και επένδυσης των σωλήνων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε επιλεγεί από την Woodside Energy για το υποθαλάσσιο έργο Trion», δήλωσε ο Ηλίας Μπεκίρος, Γενικός Διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου. «Η ανάθεση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε λύσεις υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις αυστηρές απαιτήσεις των ενεργειακών εξελίξεων μεγάλου βάθους. Ανυπομονούμε να συνεισφέρουμε σε αυτό το πρωτοποριακό έργο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων