Ασταμάτητη είναι η άνοδος της Wall Street, με τον S&P 500 να κλείνει για πρώτη φορά στην ιστορία του πάνω από τις 5.600 μονάδες, καθώς η ώθηση από τον κλάδο των ημιαγωγών ήταν ισχυρή και σήμερα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,09% στις 39.721 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,02% στις 5.633 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,18% στις 18.647 μονάδες.

Στα χνάρια της Wall Street η Ευρώπη-Πότε έρχεται το Τ+1

Οι μετοχές των ημιαγωγών (chip) ξεχώρισαν και σήμερα, με την Taiwan Semiconductor να κερδίζει σχεδόν 3% αφού τα έσοδα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street. Οι Qualcomm και Broadcom έκλεισαν οριακά υψηλότερα, ενώ η αγαπημένη της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia ανέβηκε 2%.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Πέμπτη με την δημοσίευση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου. Τα στοιχεία ακολουθούν τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell την Τρίτη και την Τετάρτη που τροφοδότησε τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

«Υπάρχει μια αίσθηση φούσκας, αλλά δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη ότι τα κέρδη των τεχνολογικών megacaps δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτές τις αποτιμήσεις», σχολίασε ο Scott Welch, επικεφαλής επενδύσεων στο Certuity. «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι επτά έως 10 μετοχές αποτελούν το 30% έως 40% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς του S&P 500…αν υπάρξει κάποια ολίσθηση, θα έχει ενισχυμένο αποτέλεσμα».

Την ίδια ώρα, στην δεύτερη ημέρα κατάθεσής τους στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, απώθησε τις εικασίες ότι η πολιτική κατάσταση των ΗΠΑ θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση της να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

«Οποιαδήποτε απόφαση που λαμβάνουμε για τα επιτόκια, για οποιοδήποτε από τα εργαλεία πολιτικής μας, θα είναι πολύ καλά βασισμένη στα δεδομένα και θα αντιπροσωπεύει την καλύτερη σκέψη μας για το τι είναι καλύτερο για το αμερικανικό κοινό βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Αυτή είναι η υπόσχεση που θα δώσω και θα δώσουν όλοι οι συνάδελφοί μου», είπε ο Powell.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 0,2% την εβδομάδα που έληξε στις 5 Ιουλίου, σύμφωνα με την τελευταία Εβδομαδιαία Έρευνα της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA).

Σύμφωνα με την έκθεση, το μέσο συμβατικό επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών μειώθηκε από 7,03% σε 7%. Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Αγορών σημείωσε άνοδο 1% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Δείκτης Αναχρηματοδότησης υποχώρησε κατά 2% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street