Πιέσεις από τις αποκοπές μερίσματος των Jumbo και Ελληνικών Πετρελαίων δέχεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο συνεχίζει στο μοτίβο της παραμονής στη ζώνη των 1.450 μονάδων προσπαθώντας να περάσει και αυτόν τον σκόπελο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,25% στις 1.447,38 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,38% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.522,29 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός επίσης πτώση 0,38% στις 1.264,17 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Επιφυλακτικές κινήσεις – Παραμένουν οι ανησυχίες για τη Γαλλία

Αναζητούνται θετικοί καταλύτες

Η αγορά χρειάστηκε σχεδόν ένα ημίωρο συναλλαγών για να διακινήσει 1 εκατ. τεμάχια, ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας που υπάρχει στους κόλπους της Λ. Αθηνών, όπως και στις ευρωπαϊκές αγορές. Άλλωστε σταδιακά εισερχόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, καθώς αύριο αρχίζει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, με τις αποκοπές μερισμάτων να είναι ο βασικός καταλύτης του ημερήσιου stock picking που παρατηρείται ως βασική στρατηγική στην αγορά τις τελευταίες ημέρες.

Έτσι, σήμερα στο επίκεντρο είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Jumbo, καθώς διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στα μερίσματά τους, όπως και η Πειραιώς, αλλά έρχεται η στήριξη της Coca Cola, προκειμένου να μην στερήσουν μονάδες από τον γενικό δείκτη, αν και η άνοδος της είναι με… 2 τεμάχια όγκο. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο γενικός δείκτης έχει συμπληρώσει πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, κατά τις οποίες άρχισε από τις 1.407 μονάδες και έχει φτάσει στις 1.450 μονάδες.

Η εικόνα της αγοράς θα βελτιωθεί εάν ο γενικός δείκτης διαπεράσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τις 1.448 – 1.450 μονάδες, επίπεδο στο οποίο κινείται ο κινητός μέσος των 50 ημερών. Το εν λόγω επίπεδο είναι και η επόμενη αντίσταση, η διάσπαση της οποίας θα σημάνει και την λήξη της συσσώρευσης που ξεκίνησε από τις αρχές Ιουλίου. Το δυνητικό περιθώριο της αγοράς είναι τα υψηλά του Μαΐου (1.505 μονάδες).

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, τα ΕΛΠΕ και η Jumbo χάνουν 5,77% και 3,58% αντίστοιχα, ενώ οι Λάμδα, ΕΛΧΑ, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Σαράντης και Εθνική σημειώνουν μικρές απώλειες.

Στον αντίποδα, Coca Cola, Autohellas και Ελλάκτωρ κερδίζουν πάνω από 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Cenergy, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ, ΔΑΑ και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών