Η Volkswagen AG χαμήλωσε τις προβλέψεις για το περιθώριο κέρδους το 2024 επικαλούμενη κόστη που σχετίζονται με ένα πιθανό κλείσιμο του εργοστασίου της Audi στο Βέλγιο μετά την απογοητευτική ζήτηση για ορισμένα ηλεκτρικά μοντέλα και άλλα μη προγραμματισμένα έξοδα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε την πρόβλεψή της έως και 7%, από το 7,5% που είχε προβλέψει προηγουμένως, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η VW επικαλέστηκε επίσης άλλα έξοδα που επιβάρυναν το αποτέλεσμα του δεύτερου τριμήνου, τα οποία ανέρχονται σε συνολική πρόσθετη επιβάρυνση 2,6 δισ. ευρώ (2,8 δισ. δολάρια) για τις δραστηριότητές της. Άλλα βασικά μέτρα πρόβλεψης παρέμειναν αμετάβλητα.

Στόχος της ΕΕ τα 3,5 εκατομμύρια σημεία φόρτισης έως το 2030

Η διοίκηση της Audi βρίσκεται σε συζητήσεις με τη βελγική κυβέρνηση σχετικά με το μέλλον του εργοστασίου της στις Βρυξέλλες, το οποίο δεν είχε προγραμματίσει επιπλέον μοντέλα πέραν του Q8 e-tron. Τον Μάρτιο είχε δηλώσει ότι θα έπαιρνε μια απόφαση μέχρι το τέλος του έτους.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται αντιμέτωπες με χαμηλές πωλήσεις EV, γεγονός που ώθησε μια σειρά κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων της VW και της Mercedes-Benz Group AG, να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους. Βασικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της μεγαλύτερης αγοράς αυτοκινήτων στην Ευρώπη, έχουν καταργήσει ή μειώσει τα κίνητρα για τα EV, οδηγώντας σε χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, η Audi εργάζεται τώρα για την ανάπτυξη λύσεων για το εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στο Βέλγιο, το οποίο στο τέλος αυτής της διαδικασίας «μπορεί, μεταξύ άλλων, να κλείσει».

Οι πρόσθετες δαπάνες περιλάμβαναν απώλειες συναλλαγματικών ισοτιμιών, δαπάνες σε σχέση με το προγραμματισμένο κλείσιμο του κλάδου αεριοστροβίλων της MAN Energy Solutions και αποζημιώσεις από τη μείωση του προσωπικού.

Ξεχωριστά, η Porsche μείωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη μετά από φόρους, επικαλούμενη την επένδυση σε μετοχές της Volkswagen. Η VW θα δημοσιεύσει την νααλυτική οικονομική της έκθεση για το πρώτο εξάμηνο την 1η Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή