Με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) συνεχίστηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου ο κύκλος διαλόγου που έχει ανοίξει η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως και οι Υφυπουργοί Πάνος Τσακλόγλου και Κώστας Καραγκούνης, με το σύνολο των κοινωνικών εταίρων.

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Συνάντηση Κεραμέως με προεδρείο ΓΣΕΒΕΕ

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τον ΣΕΤΕ τέθηκε η πιλοτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης από το Φθινόπωρο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τα όποια ζητήματα προκύψουν κατά την εφαρμογή του μέτρου.

Τον διάλογο απασχόλησαν επίσης ζητήματα όπως η αξιοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης της ΔΥΠΑ, η αύξηση του κατώτατου μισθού με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η κάλυψη των αναγκών του τουριστικού κλάδου σε ανθρώπινο δυναμικό και οι μετακλήσεις εργατών.

Επ’ αυτού, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ότι επιδιώκεται συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να υπάρξει άμεση διασύνδεση των αναγκών της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση.

Κεραμέως προς ΕΣΕΕ: Πιστή εφαρμογή ψηφιακής κάρτας στο λιανεμπόριο

Παράλληλα, στη συνάντηση που ακολούθησε με την ΕΣΕΕ, η κα Κεραμέως καθόρισε ως προτεραιότητα την πιστή εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο λιανεμπόριο και έθεσε στη διάθεση της Συνομοσπονδίας τις υπηρεσίες του Υπουργείου, προκειμένου να συνδράμουν με κάθε δυνατό μέσο στην αντιμετώπιση πρακτικών δυσκολιών που τυχόν προκύψουν κατά τη διάρκεια εφαρμογής του μέτρου.

«Πιστεύουμε πολύ στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και επιδιώκουμε τη βέλτιστη εφαρμογή του μέτρου με ταυτόχρονη επίλυση τυχόν πρακτικών ζητημάτων».

Επιπλέον, επί τάπητος τέθηκε και ο καθορισμός επαρκών κατώτατων μισθών στο πλαίσιο ενσωμάτωσης της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας. Η Υπουργός ανακοίνωσε μάλιστα ότι αναμένει το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής που έχει αναλάβει να εξετάσει το θέμα των κατώτατων μισθών καθώς και την προώθηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προκειμένου να εκκινήσει η συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους, στο πλαίσιο του νέου κοινωνικού συμφώνου εργασίας που έχει εξαγγείλει.

Από πλευράς Υπουργείου, στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Μηλαπίδης.

Τον ΣΕΤΕ εκπροσώπησαν: Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Παράσχης, οι Αντιπρόεδροι Γιάννης Χατζής, Λύσανδρος Τσιλίδης, Ευτύχιος Βασιλάκης, Μανώλης Γιαννούλης, Καλλίνικος Καλλίνικος, ο Σύμβουλος του Συνδέσμου, Αλέξανδρος Θάνος, ο Γενικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο του Συνδέσμου, Ηλίας Κικίλιας και ο Νομικός Σύμβουλος, Νίκος Ζωητός.

Την ΕΣΕΕ εκπροσώπησαν: Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καρανίκας, ο Αντιπρόεδρος, Σπύρος Γεροντίτης, ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Μπόνης και ο Νομικός Σύμβουλος, Αντώνης Μέγγουλης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας