Συνεχίζεται η έλλειψη βασικής μεσοπρόθεσμης κατεύθυνσης, τόσο στο ελληνικό όσο και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, ελέω πολιτικής ασάφειας στη Γαλλία

Μας προειδοποίησε η μετοχή της Attica Bank.

Τόσο σε επίπεδο ειδησεογραφίας, όσο και παρατηρώντας τη συμπεριφορά της στο ταμπλό.

Μια μετοχή που παρέμεινε επί μακρόν στην αφάνεια, με εξαιρετικά κακή εμπορευσιμότητα (μεσοσταθμικά 500 τεμάχια ημερησίως, ενώ η κεφαλαιοποίηση βρίσκεται πάνω από τα 700 εκατ. ευρώ).

Και ένα πολύ κακό ιστορικό, μιας και τα απανωτά εταιρικά γεγονότα (ΑΜΚ, split, r. split) χάλασαν την ήδη κακή εικόνα της, εξαιτίας της κατάρρευσης του τραπεζικού κλάδου αρκετά χρόνια πριν.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα παρατράγουδα της ΑΜΚ του 2021 (σε συνδυασμό με split 14:1) και το επικό ημερήσιο… +550% της πρώτης ημέρας διαπραγμάτευσης μετά την ΑΜΚ (υψηλό ημέρας +810%), με τζίρο… κάτι παραπάνω από 70 χιλ. ευρώ.

Ή την ταχύτατη κατάρρευση από τα 48 στα 11 ευρώ (προσαρμοσμένη τιμή μετά το r/s 1:150), και τα 6 συνεχόμενα limit down (+/-10%) στις αρχές Μαρτίου 2023.

Σίγουρα, οι εξελίξεις για τη συγχώνευση με την Παγκρήτια και τη δημιουργία «5ου τραπεζικού πυλώνα» θα αποτελέσουν εφαλτήριο για νέες συγκινήσεις. Η μετοχή θα μας απασχολήσει, ειδικά αν βελτιωθεί (ή έστω δεν χειροτερέψει) το κλίμα στην Ευρώπη.

Η μετοχή κατάφερε την Τρίτη να κατοχυρώσει ανοδικά (επιτέλους) έναν πολύμηνο πτωτικό σχηματισμό, και μάλιστα με καλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Η εν λόγω διάσπαση ήρθε συγχρονισμένα με το πέρας των εξελίξεων για το μεγαλεπίβολο σχέδιο, ενώ η επόμενη συνεδρίαση είχε τζίρο 60 φορές (!) ανώτερο του μεσοσταθμικού με κέρδη πάνω από 20%, επιδεικνύοντας και αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον από κάποιους που ποντάρουν για τη συνέχεια.

Κι όσο για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μπορεί να μην είχε τα πυροτεχνήματα της ΑΤΤ, αλλά η κατοχύρωση των 17 ευρώ θεωρείται κρίσιμη για την (ανοδική) συνέχιση.

Καθώς είχε αναχαιτίσει τουλάχιστον 20 συνεδριάσεις τους αγοραστές, ενώ χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια από τις καλύτερες μετοχές στο ταμπλό.

Με επόμενο στόχο τη ζώνη των 20 ευρώ, και κοντινή στήριξη τα 16,90-17,10.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάμε για ανησυχητικό κλείσιμο μήνα, με το βλέμμα στις εκλογές της Γαλλίας. Ποιες μετοχές παραμένουν ελκυστικές
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάμε για ανησυχητικό κλείσιμο μήνα, με το βλέμμα στις εκλογές της Γαλλίας. Ποιες μετοχές παραμένουν ελκυστικές

Μέτρια η συναλλακτική δραστηριότητα, με αδύναμη συμπεριφορά εν όψει κλεισίματος μήνα. Αύριο η τελευταία συνεδρίαση ενός δύσκολου Ιουνίου, του δεύτερου συνεχόμενου πτωτικού.