Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ, μέσω συμβολαίου, στον κόσμο, η ταϊβανέζικη εταιρεία TSMC, ανακοίνωσε ισχυρή αύξηση εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ξεπερνώντας με άνεση τις προβλέψεις της αγοράς, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (AI).

TSMC: Σκέφτεται αυξήσεις τιμών των τσιπ

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνονται κολοσσοί της τεχνολογίας όπως η Apple και η Nvidia, επωφελήθηκε από την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης που τη βοήθησε να αντιμετωπίσει την ύφεση της ζήτησης λόγω πανδημίας και ώθησε την τιμή της μετοχής της σε ιστορικό υψηλό.

Τα έσοδα την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 673,51 δισεκατομμύρια δολάρια Ταιβάν (20,67 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, σε σύγκριση με την LSEG SmartEstimate, στην οποία συμμετείχαν 21 αναλυτές, η οποία προέβλεψε έσοδα ύψους 654,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων T$.

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 32% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με τα 15,68 δισεκατομμύρια δολάρια την περσινή περίοδο.

Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση αποτελεσμάτων, τον περασμένο Απρίλιο, η Taiwan Semiconductor Manufacturing προέβλεψε έσοδα δεύτερου τριμήνου σε ένα εύρος από 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια έως 20,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αύξηση 33% στα έσοδα τον Ιούνιο για την TSMC

Μόνο για τον Ιούνιο, η TSMC ανέφερε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν 33% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 207,87 δισεκατομμύρια T$.

Η TSMC, η πιο πολύτιμη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία της Ασίας με χρηματιστηριακή αξία 830 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν παρείχε καμία λεπτομέρεια ή μελλοντικό guidance στη σύντομη κατάσταση εσόδων της.

Έχει προγραμματιστεί να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου στις 18 Ιουλίου, όταν θα ενημερώσει επίσης σχετικά με τις προοπτικές και τα σχέδιά της για το τρέχον τρίμηνο και το υπόλοιπο του έτους.

Η TSMC αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο 30% σε ετήσια βάση στα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με μια LSEG SmartEstimate.

Η μετοχή της TSMC στο χρηματιστήριο της Ταϊπέι, που διαπραγματεύεται σε ιστορικά υψηλά, έκλεισε με άνοδο 0,5% την Τετάρτη εν όψει της δημοσίευσης των στοιχείων πωλήσεων, σύμφωνα με την ευρύτερη αγορά.

Η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 76% μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με άνοδο 34% που καταγράφει η ευρύτερη αγορά.

Οι ADR της TSMC εκτινάχθηκαν 4,8% σε ρεκόρ 192,79 δολαρίων τη Δευτέρα, ενισχύοντας για λίγο την χρηματιοστηριακή αξία της εταιρείας στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Salesforce: Πόσο εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι την AI για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πόσο εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι την AI για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους

Tο 80% των εργαζομένων θεωρεί πως το μέλλον είναι προσανατολισμένο στην AI, με ένα σημαντικό ποσοστό να εμπιστεύεται την αυτόνομη λειτουργία της, σύμφωνα με έρευνα της Salesforce