Σταθερά σε θετικά εδάφη κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να κάνει την υπέρβαση των 1.450 μονάδων, ενώ δείχνει διαθέσεις να μείνει για ακόμη μία ημέρα στο εύρος λίγο κάτω της αντίστασής του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,37% στις 1.449,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,3 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.523,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,74% στις 1.267,62 μονάδες.

Ευρωπαϊκός «συντονισμός»

Το ΧΑ παραμένει σχετικά «συντονισμένο» με τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια στον απόηχο των γαλλικών εκλογών, τα αποτελέσματα των οποίων πάντως δεν προκαλούν εφησυχασμό ενόσω παραμένει ο κίνδυνος ακυβερνησίας και δημοσιονομικού «εκτροχιασμού» στο κράτος-μέλος του G-7, σχολιάζει ο Πέτρος Στεριώτης, πιστοποιημένο Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA).

Ωστόσο, κατά τον ίδιο, είναι θετικές για την ψυχολογία-ειδησεογραφία της ελληνικής αγοράς οι αναβαθμίσεις των «συστημικών» τραπεζών από Moody’s και S&P. Οτιδήποτε προωθεί την περαιτέρω αναβάθμισή των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων από τους οίκους (κερδοφορία, «συμμάζεμα» των ισολογισμών κλπ.) αποτελεί το επόμενο “στοίχημα” του κλάδου, εξηγεί.

Οι σημαντικές «άμυνες» που βγήκαν εσχάτως στην περιοχή των 1.400 μονάδων καθιστούν το εν λόγω επίπεδο για τον γενικό δείκτη σημαντική στήριξη για τις επόμενες συνεδριάσεις. Στον αντίποδα, οι 1.472 αποτελούν «κάστρο που πρέπει να πέσει», κατά προτίμηση με αυξημένο όγκο συναλλαγών (ιδιαίτερα δύσκολη αυτή η δεύτερη συνθήκη εν μέσω «θερινής ραστώνης»), προκειμένου να δημιουργηθούν ρεαλιστικές βλέψεις για την επαναπροσέγγιση του υπερδεκαετούς υψηλού του τελευταίου Μαΐου, καταλήγει ο κ. Στεριώτης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Aegean και Λάμδα σημειώνουν άλμα 3,18% και 3,01% αντίστοιχα, με τη ΔΕΗ και τον Τιτάν να ενισχύονται κατά 2,50% και 2,06%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΟΠΑΠ, Εθνική, Motor Oil, Autohellas και Πειραιώς, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, ΕΥΔΑΠ και ΔΑΑ.

Στον αντίποδα, η Jumbo χάνει 2,82% και η Coca Cola υποχωρεί κατά 1,78%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Alpha Bank και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών