Με περισσότερους από 18 εκατομμύρια Αμερικανούς να επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, ένας συνασπισμός της βιομηχανίας των crypto, που ονομάζεται The Chamber of Progress, προτρέπει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να υποστηρίξει πολιτικές υπέρ των κρυπτονομισμάτων προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από τη νεολαία.

Crypto: Έρχεται μία ακόμη «έκρηξη» στο bitcoin, τι βλέπει η CCData

Αναφερόμενος στην «κομβική στιγμή» της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, το Chamber of Progress καλεί την κυβέρνηση Μπάιντεν να υποστηρίξει την «ολοκληρωτική ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων» ενόψει μιας στρογγυλής τραπέζης για το bitcoin αυτόν τον μήνα, με το δέλεαρ της διασφάλισης της εκλογικής στήριξης από ψηφοφόρους των γενιών millennial και Gen Z.

«Πάνω από το 50 % αυτών των ηλικιακών ομάδων [υποστηρίζουν] μια ομοσπονδιακή πολιτική που ενθαρρύνει τη χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ», ανέφερε ο συνασπισμός των εταιρειών τεχνολογίας crypto σε επιστολή που απευθυνόταν στον πρόεδρο Μπάιντεν.

Κρυπτονομίσματα και δημοσκοπήσεις

Το Chamber of Progress επικαλέστηκε δεδομένα δημοσκοπήσεων που υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους πιστεύουν πως πρέπει να εισαχθούν περισσότεροι κανόνες στην αγορά κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, καθώς και το γεγονός ότι 1 στους 5 ψηφοφόρους βλέπει τους κανονισμούς για τα crypto ως «ένα σημαντικό εκλογικό ζήτημα» στις εκλογές του 2024.

«Δεδομένης της απόρριψης αυτών των νομοθετικών προτάσεων από την κυβέρνησή σας, οι επενδυτές και οι συμμετέχοντες στον κλάδο παραμένουν αβέβαιοι για το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», ανέφερε ο συνασπισμός. «Και ο πολιτικός σας αντίπαλος το επισήμανε».

«Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη σαφήνειας της κυβέρνησης για να αντιστρέψει τη θέση του για τα κρυπτονομίσματα και να σας παρουσιάσει ως αντίπαλο της αμερικανικής τεχνολογικής πρωτοπορίας και της οικονομικής προόδου. Επιδιώκει να φλερτάρει με την ψήφο των οπαδών των crypto και φέρεται να έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια από ιδρυτές και επενδυτές», προειδοποίησε ο συνασπισμός.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε τον Μπάιντεν ότι η εκστρατεία του θα μπορούσε να «κερδίσει» διευρύνοντας τη ρυθμιστική σαφήνεια στη βιομηχανία των crypto.

Οι εταίροι του συνασπισμού περιλαμβάνουν την Coinbase, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ, την Circle, που εκδότες του δημοφιλούς σταθερού νομίσματος USDC, τη Ripple, την εταιρεία πίσω από το token Ripple και τη Meta, η οποία εργαζόταν στο παρελθόν σε ένα πρότζεκτ stablecoin γνωστό ως Libra και στη συνέχεια ως Diem.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News