
Θα το φτάσει μέχρι τέλους. Ο Στέφανος Κασσελάκης στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα και η σύγκρουση με τη διαπλοκή, όπως διαμηνύουν με νόημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει η αιχμή του δόρατος για τον πρόεδρο. Το μήνυμα αυτό έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, και στους βουλευτές του κόμματος δίνοντας το τέμπο για το σκληρό ροκ από μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Η περίπτωση της Attica Bank, η οποία προχωρά σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων, θεωρείται από την Κουμουνδούρου ως κορωνίδα της διαπλοκής Μητσοτάκη με συγκεκριμένα συμφέροντα.
Από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται αποφασισμένος για μετωπική σύγκρουση, καταγγέλλοντας ταυτοχρόνως και την «εκκωφαντική σιγή πολλών μέσων και πολιτικών».
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: Η σύγκρουση με τη διαπλοκή και τις…συνιστώσες της παραμένει στην αιχμή του δόρατος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον πρόεδρο του να προσκομίζει νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις μεθοδεύσεις του συστήματος Μητσοτάκη, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια 1,567 δισ. σε έναν χρόνο, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου.
Ο Κασσελάκης φέρνει στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία με νέα ανάρτηση
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηδάκης ανέλαβε υπουργός Εθνικής Οικονομίας στα μέσα του 2023 βρίσκοντας σωρευτικές ζημιές 37 δισ. € από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Από τότε, όπως τονίζει, πρόλαβε και εκποίησε εργολαβικά τη συμμετοχή του Δημοσίου σε 7 εταιρείες (Εθνική Τράπεζα 22%, ΕΛΠΕ 4%, Eurobank 1,4%, Aegean 11,5%, Alpha Bank 9%, Πειραιώς 27% και Ελ. Βενιζέλος 30% των μετοχών). Όλα αυτά μέσα σε 6 μήνες! Και προσθέτει: Αν υπολογίσουμε τις διαφορές μεταξύ των τιμών των μετοχών που πούλησε και των σημερινών, η απώλεια για τον Έλληνα φορολογούμενο είναι 514 εκ. €.
Αν υπολογίσουμε τα μερίσματα που χάθηκαν για το Δημόσιο -μόνο για φέτος- αυτά είναι 157 εκ. €! (αναλογιστείτε τι οφέλη θα είχε το Δημόσιο την επόμενη 10ετια!)
Δεν ξεχνάμε βεβαίως και τις απώλειες της ΔΕΗ -που είχε ακολουθήσει ακριβώς και πάλι την ίδια διαδικασία ο «συνήθης ύποπτος» των ιδιωτικοποιήσεων εις βάρος του Δημοσίου κ. Χατζηδάκης -απώλεια του 17% από το 2021- αυτές είναι 895 εκατ. € (865 εκατ. από διαφορά αξίας μετοχών και 30 εκατ. από μερίσματα).
«Στο σύνολο ο κ. Χατζηδάκης και η κυβερνητική ομάδα του κ. Μητσοτάκη έχουν απωλέσει 1,567 δισ. σε έναν χρόνο, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Άριστοι για τους «φίλους» τους, εκποιώντας την περιουσία του ελληνικού λαού», αναφέρει ο κ. Κασσελάκης.
Τονίζει ότι με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών δεν πρόκειται να αλλάξει παρά την κοινωνική απαίτηση, τόσο για τα Τέμπη όσο και για τέτοιες ζημιογόνες αποφάσεις.
Απάντηση προς ΝΔ
Η ΝΔ απάντησε μέσω κύκλων: «Η κυβέρνηση υπηρετεί σταθερά το δημόσιο συμφέρον και η πολιτική της αυτή θα καταγραφεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα.».
Οι αριθμοί, σύμφωνα με τον κ. Κασσελακη όμως είναι αμείλικτοι, η δε σιγή πολλών μέσων και πολιτικών είναι εκκωφαντική.
Τροπολογία Φλωρίδη
Την ίδια ώρα το Γραφείο Τύπου του κόμματος υπογραμμίζει ότι η «πρόσφατη τροπολογία Φλωρίδη με την οποία το αδίκημα της απιστίας κατά τράπεζας αλλά και του ΤΧΣ θα εξετάζεται όχι από την αρμόδια δικαστική Αρχή, αλλά από στελέχη που θα ορίζει η ΤτΕ, δεν ήταν καθόλου τυχαία…».
Η ανακοίνωση
« Στην περίπτωση της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank, που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ιδιωτικής τράπεζας με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο είναι δεδομένη και πασιφανής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από αυτή τη διαδικασία αναμένεται ότι το Δημόσιο θα φτάσει να διαθέτει το 33% της Attica Bank, έχοντας υποστεί ζημιά 800 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα διαθέτει το 72,5% του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Οι ιδιώτες με μόλις 300 εκατ. ευρώ θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της Τράπεζας.
Οι διατάξεις για το ΤΧΣ
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για τη λειτουργία του ΤΧΣ (άρθρο 8 του Ν 3864/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 10 του Ν 4941/2022), για τη συμμετοχή του ΤΧΣ σε ΑΜΚ απαιτείται «έκθεση από δύο ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι η σκοπούμενη συμμετοχή στην έκδοση νέων μετοχών ή άλλων τίτλων ιδιοκτησίας συμβάλλει στη διατήρηση, προστασία ή βελτίωση της αξίας της υφιστάμενης συμμετοχής του Δημοσίου στο κεφάλαιο της Τράπεζας ή των προοπτικών αποεπένδυσης από αυτή».
«Τελικά αποδεικνύεται ότι η τροπολογία που έφερε ο Φλωρίδης και ψήφισε η κυβέρνηση πριν από 15 μέρες, με την οποία το αδίκημα της απιστίας κατά τράπεζας αλλά και του ΤΧΣ θα εξετάζεται όχι από την αρμόδια δικαστική Αρχή, αλλά από στελέχη που θα ορίζει η ΤτΕ, δεν ήταν καθόλου τυχαία…» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Πηγή: in.gr


Latest News

Συγγνώμη... λάθος, λένε στον Λευκό Οίκο για το Χάρβαρντ - Τι αποκαλύπτουν οι ΝΥΤ
Χωρίς εξουσιοδότηση στάλθηκε η επίμαχη κυβερνητική επιστολή στο Χάρβαρντ, σύμφωνα με πηγές των New York Times

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα – Υγεία, αγάπη και δύναμη σε όλο τον κόσμο» (pic)
Το μήνυμα του ηγέτη του Ολυμπιακού στα social media για το Πάσχα.

Πούτιν: «Πασχαλινή εκεχειρία» στη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας
Η εκεχειρία αρχίζει σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ολοκληρώθηκαν οι έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα - Τρίτος γύρος στη Ρώμη
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Abbas Araqchi και ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Steve Witkoff, διαπραγματεύτηκαν έμμεσα

Μητσοτάκης για Πάσχα: «Μέσα από τον πόνο και τις δυσκολίες γεννιούνται το φως και η ελπίδα»
«Μέσα από την ψυχή μας να αναπηδήσουν αισθήματα καλοσύνης, αισθήματα αλληλεγγύης, αισθήματα ελπίδας», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης

Έσπασαν και φέτος οι μπότηδες στην Κέρκυρα – Το εντυπωσιακό έθιμο του Πάσχα
Από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των σπιτιών στην Κέρκυρα, οι μπότηδες, δηλαδή μεγάλα ή μικρά κεραμικά βαμμένα κόκκινα δοχεία γεμάτα με νερό, έπεσαν με θόρυβο στο δρόμο

O Μητσοτάκης στην Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για το Πάσχα στο νησί της Τήνου

Δημογραφικό: Πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα του 2050
Τα τελευταία χρόνια, οι δημογραφικές αλλαγές στην Ελλάδα απασχολούν όλο και περισσότερο τους επιστήμονες και τους φορείς

Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την ρωσική κατοχή της Κριμαίας
Τι δηλώνει πηγή που γνωρίζει για την φερόμενη πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ στο CNN – Η Ρωσία έχει καταλάβει την Κριμαία από το 2014

Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Μιχάλης Αργυρού σχολίασε τη σημασία αυτής της αναβάθμισης