Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανακάλυψαν νωρίτερα φέτος ότι η Ρωσία σχεδίαζε να δολοφονήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας κατασκευής όπλων Rheinmetall, η οποία παρήγαγε βλήματα πυροβολικού και στρατιωτικά οχήματα για την Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα (11/7) το CNN, επικαλούμενο πέντε Αμερικανούς και δυτικούς αξιωματούχους που τήρησαν την ανωνυμία τους.

Το σχέδιο δολοφονίας του διευθύνοντος συμβούλου της Rheinmetall, Άρμιν Πάπεγκερ, ήταν ένα από μια σειρά σχεδίων της ρωσικής κυβέρνησης για τη δολοφονία στελεχών της αμυντικής βιομηχανίας σε όλη την Ευρώπη, που υποστηρίζουν την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Όταν οι Αμερικανοί έμαθαν για την επιχείρηση, ενημέρωσαν την Γερμανία, οι υπηρεσίες ασφαλείας της οποίας ήταν τότε σε θέση να προστατεύσουν τον Πάπεγκερ και να αποτρέψουν το σχέδιο. Υψηλόβαθμος Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το Βερολίνο είχε προειδοποιηθεί για το σχέδιο από τις ΗΠΑ.

Ανοίγει εργοστάσιο τεθωρακισμένων στην Ουκρανία η γερμανική εταιρεία

Για περισσότερους από έξι μήνες, η Ρωσία διεξάγει μία εκστρατεία σαμποτάζ σε όλη την Ευρώπη, σε μεγάλο βαθμό μέσω αντιπροσώπων, σύμφωνα με το CNN, που υποστηρίζει πως η Μόσχα «έχει στρατολογήσει ντόπιους ερασιτέχνες για τα πάντα, από εμπρηστικές επιθέσεις σε αποθήκες που συνδέονται με όπλα για την Ουκρανία, μέχρι ασήμαντες πράξεις βανδαλισμού – όλα σχεδιασμένα για να εμποδίσουν τη ροή όπλων από τη Δύση προς την Ουκρανία και να αμβλύνουν τη δημόσια υποστήριξη προς το Κίεβο».

Αλλά οι πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι η Ρωσία ήταν πρόθυμη να δολοφονήσει ιδιώτες υπογράμμισαν στους δυτικούς αξιωματούχους πόσο μακριά ήταν διατεθειμένη να φτάσει η Μόσχα σε έναν παράλληλο σκιώδη πόλεμο που διεξάγει σε όλη τη Δύση, αναφέρει το ρεπορτάζ – αφήνοντας κατά μέρος τον πόλεμο που η Δύση διεξάγει στην Ρωσία, επίσης μέσω αντιπροσώπου, του Κιέβου.

Ο Πάπεγκερ ήταν ένας προφανής στόχος: Η εταιρεία του, η Rheinmetall, είναι ο μεγαλύτερος και πιο επιτυχημένος γερμανικός κατασκευαστής των ζωτικών βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών, που έχουν γίνει το όπλο που μπορεί ακόμα και να σπάσει τον σκληρό πόλεμο φθοράς υπέρ της Ουκρανίας.

Η γερμανική εταιρεία ανοίγει ένα εργοστάσιο τεθωρακισμένων οχημάτων εντός της Ουκρανίας τις επόμενες εβδομάδες, μια προσπάθεια που μια καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε ότι ανησυχεί βαθύτατα την Ρωσία.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»