Αλέξανδρος Εξάρχου

Ιδιαίτερα φιλόδοξα είναι τα πλάνα ανάπτυξης της Intrakat που ανέπτυξε ο αντιπρόεδρος και CEO Αλέξανδρος Εξάρχου τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων όσο και μετά το τέλος της, όταν και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για λεπτομέρειες των μελλοντικών σχεδίων.
Μη φανταστείτε ό,τι άνοιξε όλα τα χαρτιά του ο μεγαλομέτοχος της εισηγμένης… αλλά μία πρόγευση την έδωσε για τη νέα Intrakat. Στα ρεπορτάζ του ΟΤ τόσο σήμερα 11 Ιουλίου όσο και χθες μπορείτε να διαπιστώσετε προς τα που οδεύει ο νέος μεγάλος όμιλος στις κατασκευές, τις παραχωρήσεις και τις ΑΠΕ.

Οικονομία

Όμως, ο κ. Εξάρχου δεν απέφυγε, όπως συνηθίζει άλλωστε τον τελευταίο καιρό να μιλήσει για οικονομία.
Έτσι, με αφορμή την τοποθέτηση του, που δείχνει την ανάγκη του ομίλου να μετασχηματιστεί, εντός της πενταετίας διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων αλλά και τις πηγές των εσόδων και των κερδών του, ρωτήθηκε αν βλέπει «σύννεφα» στην οικονομία: «Όχι δεν βλέπω άμεσα προβλήματα στην οικονομία της χώρας. Αλλά από το 2030 και μετά τα πράγματα θα είναι δύσκολα…», σημείωσε και μας έφερε στο μυαλό τις τελευταίες του παρεμβάσεις για την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Γεωπολιτικά

Ο ίδιος μιας και ηγείται ενός ομίλου που δραστηριοποιείται και εκτός συνόρων της χώρας, μίλησε και για γεωπολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα αφήσουν το αποτύπωμα τους στις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής των Βαλκανίων.
Έτσι, ο κ. Εξάρχου αναφερθείς στη Ρουμανία, τόνισε ότι η χώρα θεωρείται στρατηγικής σημασίας και από τους Αμερικανούς, καθώς η χώρα βρίσκεται κοντά στην εμπόλεμη Ουκρανία. Όπως είπε, όταν τελειώσει ο πόλεμος τόσο οι ΗΠΑ όσο και η συμμαχία του ΝΑΤΟ θα επιδιώξουν να στηρίξουν επενδυτικά τη βαλκανική χώρα.
Μάλιστα βλέπει πώς ο κάθετος άξονας Κωστάντζας – Αλεξανδρούπολης θα χρηματοδοτηθεί από «ΝΑΤΟϊκά» κεφάλαια.
Όπως και να χει ο ίδιος σημειώνει ως στρατηγική την τοποθέτηση της Intrakat στη χώρα και την περιοχή.

—-

Μπεν Χουρ

Χθες η εκδήλωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) στην οποία παρουσιάστηκε η εξαμηνιαία έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) είχε διαστάσεις … Μπεν Χουρ! Πρώτη φορά τέτοια εκδήλωση είχε τόσους πολλούς ομιλητές. Καταλαβαίνω ότι το θέμα ήταν εξαιρετικά σημαντικό, αφορούσε στα προβλήματα ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά. Ή μάλλον στο έλλειμμα ανταγωνισμού που παρατηρείται, με θύματα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.. Δεν υπάρχει αμφιβολία! Κι ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς κινήθηκε στην ομιλία στα πλαίσια των ευρημάτων της έρευνας.

—-

Προεκλογική

Εμένα όμως μου φάνηκε – υπερβολικό θα μου πείτε, αλλά είμαι ειλικρινής, σας λέω την εντύπωση που μου προκάλεσε – ολίγον … προεκλογική εκδήλωση για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη! Δεν επιθυμώ επ΄ ουδενί να υποβαθμίσω ούτε την έρευνα, αλλά ούτε και τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν – όλα είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αλλά…

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης

Από την πολιτική εκπροσώπηση είχαν κληθεί κι ήταν παρόντες, όπως προανέφερα ο κ. Ανδρουλάκης – ο οποίος ήρθε καθυστερημένος, ίσως να έφταιγε η συνέντευξη που έδωσε προηγουμένως στο Μega, ίσως… – και δικαιολογούμενος ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει το αεροπλάνο για την Θεσσαλονίκη, μίλησε και νωρίτερα αρκετών. Παρομοίως ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επανέλαβε τα όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Νίκος Παππάς

Κι ήταν κι ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο κ. Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε έρθει εγκαίρως και μίλησε από τους τελευταίους, παρακολουθώντας τους ομιλητές με ιδιαίτερη ευλάβεια. Αυτός που έφυγε χωρίς όμως να μιλήσει ήταν ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Πελαγίδης – ο οποίος ήταν στην ώρα του και αποχώρησε ευγενέστατα. Ετσι δεν έγινε γνωστό ποιες είναι οι απόψεις του επί του θέματος.

Πλήθος

Κατά τα άλλα στο μικρό αμφιθέατρο της Αριστοτέλους ήταν πλήθος επιμελητηριακών και συνδικαλιστικών παραγόντων – ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεσοδοσίου, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Παύλος Ραβάνης, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας και αρκετοί άλλοι.

Ειδύλλιο

Θέλω όμως να σας επισημάνω ένα «ειδύλλιο» που βρίσκεται μόλις στην αρχή. Αλλά ωστόσο έχει ενδιαφέρον. Στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για την απόφαση του να κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τροπολογία – σε άσχετο νομοσχέδιο φυσικά – με την οποία θα ενισχύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στον τουρισμό και κάλεσε την αντιπολίτευση, κοιτώντας τον κ. Παππά από το ακροατήριο να την στηρίξει. Από την άλλη πλευρά όταν ο κ. Παππάς ήταν στο βήμα – και μίλησε εκτός χειρογράφου – αναφέρθηκε δύο φορές στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ούτε λίγο ούτε πολύ περιέγραψε την τακτική της κοινοβουλευτικής συνεργασίας των δύο κομμάτων. Όπως την ανέπτυξε προσφάτως ο κ. Στέφανος Κασσελάκης.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories