Συλλογή έργων τέχνης και αντικείμενα μοντέρνου σχεδιασμού του διάσημου ηθοποιού Τζιμ Κάρεϊ, γνωστού για τους εμβληματικούς του ρόλους σε ταινίες όπως «Eternal Sunshine of the Spotless Mind» και «The Truman Show» θα πωληθεί σε δημοπρασία.

Δημοπρασία: Στο σφυρί η επιστολή του Αϊνστάιν με την οποία στήριζε την ατομική βόμβα

Το έργο του Kenny Scharf του 2014 «Ice Mont» υπογεγραμμένο από τον καλλιτέχνη, η αξία του οποίου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 30.000-40.000 δολάρια και δημιουργία του David Hockney σε χαρτί που απεικονίζει μια από τις εμβληματικές πισίνες του, με προβλεπόμενη τιμή 10.000-20.000 δολάρια θα πωληθούν από τον οίκο Bonhams στο Λος Άντζελες στις 25 Ιουλίου.

Αφηρημένες φωτογραφίες των Ruth Bernhard και Jacques Lowe, αντικείμενα σχεδιασμού της δεκαετίας του 1960 του Γάλλου γλύπτη Philippe Hiquily, συμπεριλαμβανομένης μιας κονσόλας που σχεδιάστηκε από κοινού με τον Jean-Claude Farhi και αναμένεται να πουληθεί για 20.000-30.000 δολάρια και ένα χειροποίητο χαλί του Alexander McQueen προβάλλονται μεταξύ άλλων από τον οίκο δημοπρασιών.

Η εκλεκτική συλλογή τέχνης του Τζιμ Κάρεϊ

Ο Τζιμ Κάρεϊ, καταξιωμένος ηθοποιός, καλλιτέχνης και συγγραφέας, θα παρουσιάσει μια επιλογή από την εκλεκτική συλλογή τέχνης που αντικατοπτρίζει το ζωντανό και δημιουργικό πνεύμα του, αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών.

«Είχα την καλή τύχη να περιτριγυρίζομαι από πολλά από τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή και χαίρομαι πάντα όταν είναι ώρα να τα αφήσω για να τα απολαύσουν και άλλοι» ανέφερε ο ηθοποιός.

Πορεία γεμάτη επιτυχίες

Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι Καναδός ηθοποιός. Έγινε γνωστός το 1990 με την τηλεοπτική σειρά In Living Color. Οι πρώτοι του πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε μεγάλες παραγωγές έγιναν το 1994 με τις ταινίες Ace Ventura: Ντετέκτιβ Ζώων (Αce Ventura: Pet Detective), Η Μάσκα (The Mask, 1994) και Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος (Dumb and Dumber, 1994). Το 1997 πρωταγωνίστησε στην κωμωδία Ο Ψευταράς (Liar Liar) για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα α’ ανδρικού ρόλου. Αργότερα πρωταγωνίστησε στις καλλιτεχνικές επιτυχίες Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show (The Truman Show, 1998) και Άνθρωπος στο Φεγγάρι (Man on the Moon, 1999), κερδίζοντας δύο Χρυσές Σφαίρες α’ ανδρικού ρόλου.

Το 2000 πρωταγωνίστησε στην ταινία Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων (How the Grinch Stole Christmas) και τρία χρόνια αργότερα στη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία Θεός για μια εβδομάδα (Bruce Almighty). Το 2004 πρωταγωνίστησε στην ταινία Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και BAFTA. Ακολούθησαν οι ταινίες Λέμονι Σνίκετ: Μια Σειρά Από Ατυχή Γεγονότα (Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events, 2004), Όλα τα Λεφτά (Fun with Dick and Jane, 2005), Ναι σε Όλα (Yes Man, 2008) και Ο Κος Πόπερ και οι Πιγκουίνοι του (Mr. Popper’s Penguins, 2011).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές