
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, στη σκιά της αναταραχής που υπήρξε στην αγορά συναλλάγματος, καθώς υπήρξαν υποψίες περί παρέμβασης των αρχών της Ιαπωνίας υπέρ του γιεν.
Οι αγορές άκουσαν με ανακούφιση χτες ότι οι δείκτες για τον πληθωρισμό τον Ιούνιο στις ΗΠΑ έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών περίπου ετών, δίνοντας στη Federal Reserve περιθώριο για χαμηλότερα επιτόκια. Η προσδοκία αυτή όμως προκάλεσε αναταράξεις στις αγορές συναλλάγματος, καθώς αναμένεται αλλαγή της κατεύθυνσης της πολιτικής στις ΗΠΑ.
Ενίσχυση γιεν
Νωρίς την Παρασκευή, το γεν επίσης ενισχύθηκε ξαφνικά έναντι του δολαρίου, ωθώντας τους αναλυτές και τους επενδυτές να υποπτεύονται πιθανή παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Το γεν διαπραγματεύτηκε στα 158,55 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ περίπου στις 12 π.μ. ώρα Τόκιο μετά από τα 161,52 αργά την Πέμπτη. Το νόμισμα υποχώρησε ξανά αργότερα την Παρασκευή έναντι του δολαρίου, επί του παρόντος στα 159,26.
Στις αγορές η Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 2,45%, οδηγώντας σε απώλειες στην Ασία μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες που σημείωσε νέα υψηλά κλεισίματος και έφθασε σε υψηλό όλων των εποχών. Ο Topix υποχώρησε επίσης, σημειώνοντας πτώση 1,1%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 1,2%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq διολίσθησε 0,3%.
Από την άλλη, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,8%, ξεπερνώντας το ιστορικό υψηλό κλεισίματος των 7.896,9 που είχε κάνει στις 28 Μαρτίου.
Απώλειες
Απώλειες παρατηρήθηκαν επίσης στην Ταϊβάν, με τον σταθμισμένο δείκτη να σημειώνει πτώση σχεδόν 2% καθώς οι Taiwan Semiconductor Manufacturing Company και Foxconn υποχώρησαν περισσότερο από 3% και 4%, αντίστοιχα.
Τέλος, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,98%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 υποχώρησε κατά 0,2%.
Οι απώλειες έρχονται καθώς οι εξαγωγές της Κίνας ξεπέρασαν τις προσδοκίες με την αύξηση κατά 8,6% που κατέγραψαν σε ετήσια βάση τον Ιούνιο σε σύγκριση με την πρόβλεψη αύξησης 8% σε δημοσκόπηση του Reuters. Ήταν επίσης υψηλότερο από την άνοδο 7,6% που παρατηρήθηκε τον Μάιο.
Ωστόσο, οι εισαγωγές διολίσθησαν 2,3% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούνιο, εκπλήσσοντας τις προσδοκίες για άνοδο 2,8%.
Ως εκ τούτου, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας σε δολάρια ΗΠΑ διευρύνθηκε στα 99,05 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 82,62 δισ. δολάρια τον Μάιο.


Latest News

Ανοδική «ανάσα» για τη wall Street έφεραν οι εξαιρέσεις τους δασμούς - Η αβεβαιότητα παραμένει
Οι επενδυτές αναθάρρησαν μετά την εξαίρεση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών ωθώντας υψηλότερα τη Wall Street

Σε αχαρτογράφητα ύδατα οι διεθνείς αγορές και… το δολάριο
Τι αναφέρει η Deutsche Bank για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη δυναμική των διεθνών αγορών

Φρένο στο πενθήμερο sell off των αμερικανικών ομολόγων
Οι αποδόσεις μειώθηκαν κατά 3 έως 8 μονάδες βάσης σε όλες τις διάρκειες

Άλμα άνω του 2% στις ευρωαγορές - Ξεχώρισε η Novo Nordisk
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 2,60% και έκλεισε στις 499, 88 μονάδες

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS

Ισχυρό άλμα έφεραν οι «μεγάλοι» στο ΧΑ
Η ελληνική αγορά δείχνει να απορροφά τη μεταβλητότητα και να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της

Τεχνολογική ώθηση λαμβάνει η Wall Street
Σημαντική ώθηση δίνει στη Wall Street ο κλάδος τεχνολογίας μετά και την απόφαση του Τραμπ να εξαιρέσει ορισμένα προϊόντα του από τους δασμούς

Κερδίζει η Ευρώπη τις ΗΠΑ στα ασφαλή καταφύγια; - Οι εκτιμήσεις για ευρώ και Bunds
Η δασμολογική πολιτική του Τραμπ και η αβεβαιότητα που προκαλεί δημιουργούν ρωγμές στην αξιοπιστία του δολαρίου και των αμερικανικών ομολόγων

Συντηρεί στο 2% τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανοίγει ο ανοδικός διάδρομος
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,08% στις 1.615,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 66 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,7 εκατ. τεμάχια

Εξάρχου (AKTOR): Ψυχραιμία στο χρηματιστήριο
Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία είναι προς το παρόν σε καλή θέση, υποδέχεται σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες της χώρας αναπτύσσονται