Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, προσπαθώντας να συνεχίσουν την αντίδραση που άρχισαν χτες μετά από αρκετές ημέρες πιέσεων.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να κερδίζει κατά 0,95%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,49% στις 8.263 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,11% στις 18.554 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,47% στις 7.631 μονάδες.

H Ericson

Στο επίκεντρο σήμερα είναι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, με την Ericsson να σημειώνει άνοδο 8% αφού ανέφερε μικρότερη μείωση εσόδων από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 2,2% τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INSEE). Η τάση δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης από το 2,3% του Μαΐου αλλά αύξηση από το 2,1% της πρώτης εκτίμησης.

Η πτώση οφειλόταν κυρίως στην άνοδο 4,8% των τιμών της ενέργειας που υποχώρησε από 5,7% τον προηγούμενο μήνα. Αυτή η επιβράδυνση οφειλόταν στις χαμηλότερες τιμές των πετρελαιοειδών. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 0,8%, χαμηλότερα από 1,3% τον Μάιο.

Την ίδια ώρα, ο ρυθμός πληθωρισμού στην Ισπανία διαμορφώθηκε στο 3,4% τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, το οποίο επιβεβαίωσε την προσωρινή του εκτίμηση. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,4%, ελαφρώς υψηλότερα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών υποχώρησαν 4,2% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, ενώ το κόστος μεταφοράς μειώθηκε κατά 2,7% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η μεγαλύτερη ανοδική κινητήρια δύναμη του πληθωρισμού παρατηρήθηκε στην ομάδα αναψυχής και πολιτισμού, αφού κατέγραψε αύξηση 3% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές