Στους ρυθμούς των τραπεζικών αποτελεσμάτων βρέθηκε σήμερα η Wall Street, καθώς μεγάλα “ονόματα” του κλάδου δημοσίευσαν τις επιδόσεις τους, ενώ η διάχυση των κεφαλαίων σε τίτλους όπως η Home Depot και η Caterpillar έδωσε νέα ώθηση στην αγορά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,62% στις 40.000 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,55% στις 5.615 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 18.398 μονάδες.

Γεν: Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ιαπωνίας- «Άρωμα» στήριξης 22 δισ. δολαρίων

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow ξεπέρασε και τους άλλους δύο δείκτες, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 1,6%. Έκλεισε επίσης για πρώτη φορά πάνω από τις 40.000 από τότε που ξεπέρασε αυτό το ορόσημο στα τέλη Μαΐου. Ο S&P 500 κέρδισε 0,25% και ο Nasdaq ενισχύθηκε σχεδόν 0,9%, ενώ μέχρι χτες ήταν σε αρνητικά εδάφη.

Τα αποτελέσματα των τραπεζών

Στον τραπεζικό κλάδο ήταν σήμερα η εστίαση της αγοράς, καθώς τρία μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανακοίνωσαν αποτελέσματα. Οι μετοχές της Wells Fargo υποχώρησε κατά 6,5% αφού η τράπεζα δήλωσε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους, βασικό μέτρο της κερδοφορίας των δανείων για τις τράπεζες, ήταν κατώτερα των προσδοκιών το δεύτερο τρίμηνο.

Οι μετοχές της JPMorgan σημείωσαν ελαφρά πτώση, χαμηλότερη του 1%, παρά το γεγονός ότι η τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο που ήταν υψηλότερα από τις προσδοκίες της Wall Street λόγω της ανόδου των προμηθειών επενδυτικής τραπεζικής.

Η εικόνα των δύο επηρέασε και την Citi, η οποία έχασε 2%, αν και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση στα 3,2 δισ. δολάρια ή 1,52 δολάρια ανά μετοχή. Η απόδοση του μέσου όρου των κοινών μετοχών (ROE) αυξήθηκε από 5,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σε 6,3% και ο δείκτης κεφαλαίου CET1 ήταν 13,6%.

Από την άλλη, η Home Depot πρόσθεσε 3% αυξάνοντας τα κέρδη της για την εβδομάδα σε σχεδόν 8%. Η Caterpillar ενισχύθηκε κατά 1,8%.

Η μετατόπιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Στο μεταξύ τις δύο τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε μια μετατόπιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος από τους τίτλους της τεχνολογίας προς τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. Η κίνηση αυτή ήρθε μετά από την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή, η οποία και τροφοδότησε την εκτίμηση ότι πλησιάζουν οι μετιώσεις επιτοκίου από την Federal Reserve. Οι αγοραστές εστιάζουν σε περιοχές της αγοράς που θα επωφεληθούν από τις μειώσεις των επιτοκίων, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης.

Η εναλλαγή της αγοράς είναι «μια γεύση του τι πρόκειται να συμβεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους», σχολίασε ο Warren Pies, στρατηγικός αναλυτής και συνιδρυτής της 3Fourteen Research. «Είχαμε μια αρκετά ισχυρή οικονομία τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχουν θύλακες που πραγματικά περιορίζονται από την πολιτική επιτοκίων της Fed», είπε ο Pies.

«Η ισχυρή ιστορία ανάπτυξης στην τεχνητή νοημοσύνη ήταν συναρπαστική, αλλά δεν είναι η μόνη ιστορία στην αγορά», δήλωσε ο David Russell, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στο TradeStation. «Η κατάθεση του Πάουελ αυτή την εβδομάδα και η ανακοίνωση του ΔΤΚ υπενθυμίζουν στους επενδυτές ότι άλλοι καταλύτες μπορούν να ενισχύσουν άλλα είδη εταιρειών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για έναν τομέα όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ο ηγέτης αυτής της εβδομάδας).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street