Αρνητικό είναι αυτήν την το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βλέπει έναν έναν τίτλο του να χάνει τα πρωινά του κέρδη και τον γενικό δείκτη να κινείται και πάλι προς τις 1.440 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,13% στις 1.444,09 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 39,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,7 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.508,60 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,71% στις 1.257,34 μονάδες.

Παραμένει η επιφυλακτικότητα

Με τις τράπεζες να έχουν δείξει από το πρωί τις διαθέσεις τους, οι όποιες άμυνες είχαν υψωθεί σταδιακά υποκύπτουν, με μόνη την Coca Cola να έχει απομείνει προκειμένου να κρατήσει σε ελεγχόμενα επίπεδα την πτώση. Προφανώς το κλείσιμο της εβδομάδας φέρνει και κλείσιμο κάποιων βραχυπρόθεσμων θέσεων, οι οποίες έστω και ελαφρώς ήταν κερδοφόρες.

Έτσι, οι όποιες προσδοκίες καλλιεργήθηκαν μέσα στην εβδομάδα ότι μπορεί να πέσει το κάστρο των 1.450 μονάδων και δευτερευόντως των 1.472 μονάδων, έχουν εξανεμιστεί και πάλι. Ειδικά όταν η πρόσφατη ανοδική κίνηση δεν ήρθε με αυξημένο όγκο συναλλαγών (ιδιαίτερα δύσκολη αυτή η δεύτερη συνθήκη εν μέσω “θερινής ραστώνης”), προκειμένου να δημιουργηθούν ρεαλιστικές βλέψεις για την επαναπροσέγγιση του υπερδεκαετούς υψηλού του Μαΐου.

Πάντως μακροπρόθεσμα το κλίμα της αγοράς δεν έχει επιβαρυνθεί τόσο. Και αυτό επιβεβαιώνει και η Global X, η οποία βλέπει το ΧΑ ως θύλακα βαθιάς αξίας, και το ξεχωρίζει μαζί με την αγορά της Κολομβίας. Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, είναι επενδυτική ευκαιρία η Ελλάδα καθώς είναι πιθανή η αναβάθμιση της αγοράς σε Ανεπτυγμένη τα επόμενα τρία χρόνια. Σύμφωνα με την Global X, παρά τη γεωπολιτική ουδετερότητα, τη φιλική κυβέρνηση προς την αγορά και την ισχυρή οικονομική δυναμική, η Ελλάδα εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κάτω από 1x στη λογιστική της αξία με P/E 6,93x και σταθερή μερισματική απόδοση της τάξεως του 6,75%.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil και η Εθνική σημειώνουν απώλειες 1,22% και 1,05% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, Πειραιώς, Eurobank, Autohellas, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Aegean.

Στον αντίποδα, η Coca Cola λειτουργεί ως ανάχωμα με το +1,84% που σημειώνει, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΑΑ, Jumbo, Cenergy, Τιτάν, ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ. Χωρίς μεταβολή είναι η Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών