Στο γνώριμο μοτίβο του trading τίτλων κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να δει και πάλι τις 1.450 μονάδες, χωρίς όμως να μπορεί να ξεπεράσει επί του παρόντος τους πωλητές που βγαίνουν κυρίως στις τράπεζες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,20% στις 1.448,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.516,74 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,51% στις 1.259,80 μονάδες.

Στον βατήρα εκκίνησης

Η αγορά δείχνει να έχει λάβει θέση στον βατήρα προκειμένου να ξεσπάσει η κίνηση που θα τη βγάλει από την πολυήμερη παραμονή σε ένα εύρος μόλις δέκα μονάδων. Η κατεύθυνση της κίνησης φαίνεται ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ανοδική, ωστόσο ουδείς μπορεί να αποκλείσει μια αντίθετη πορεία, εάν εν τέλει το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη παραμείνει φορτισμένο, αυξάνοντας τα επίπεδα αποστροφής κινδύνου στην επενδυτική κοινότητα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εγχώριες εντολές περιμένουν τη μεγάλη εικόνα. Τουναντίον μάλιστα αφού οι κινήσεις σε επίπεδο τίτλων δείχνουν δυναμική, έστω και αν δεν είναι του μεγέθους που θα είχε τις «τεχνικές προδιαγραφές» για μια πιο ασφαλή εκτίμηση, με πολλούς τίτλους είτε να έχουν κάνει καλές διορθώσεις ώστε να δείχνουν τα σημεία εισόδου τους πιο ξεκάθαρα, είτε να έχουν κάνει τις δικές τους αντιδράσεις προσφέροντας αξιοσημείωτες βραχυπρόθεσμες αποδόσεις.

Ίσως η αγορά πάρει επίσης ένα θετικό σήμα και από τη σημερινή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Scope. Υπενθυμίζεται εδώ ότι τον περασμένο Ιανουάριο, ο Scope επιβεβαίωσε την αξιολόγηση BBB- για την Ελλάδα με σταθερή προοπτική, με τις εκτιμήσεις για τη σημερινή έκθεση να τείνουν προς μία βελτίωση του outlook.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola, η Λάμδα και η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν άνοδο που ξεπερνά το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Jumbo, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΔΑΑ, Σαράντης και Cenergy.

Στον αντίποδα, η Autohellas χάνει 1,17%, με τις Εθνική, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Τιτάν, ΔΕΗ, Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή να κινούνται με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΥΔΑΠ και η Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών