Ως θύλακα βαθιάς αξίας βλέπει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά η Global X και την ξεχωρίζει μαζί με εκείνη της Κολομβίας. Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, είναι επενδυτική ευκαιρία η Ελλάδα καθώς είναι πιθανή η αναβάθμιση της αγοράς σε Ανεπτυγμένη τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την Global X, παρά τη γεωπολιτική ουδετερότητα, τη φιλική κυβέρνηση προς την αγορά και την ισχυρή οικονομική δυναμική, η Ελλάδα εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κάτω από 1x στη λογιστική της αξία με P/E 6,93x και σταθερή μερισματική απόδοση της τάξεως του 6,75%.

Επίσης, η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί σχεδόν 3% φέτος, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ο οποίος δεν ξεπερνά το 0,8%.

Αυξάνεται το ενδιαφέρον για τις αναδυόμενες αγορές

Η Global X, στην ανάλυσή της για τις προοπτικές του δευτέρου εξαμήνου του έτους παρατήρησε σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος για τις αναδυόμενες αγορές. Πολλοί επενδυτές προέρχονται από χαμηλή έως μηδενική έκθεση στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και αναζητούν διαφορετικούς τρόπους για να βρουν μεγάλη ανάπτυξη σε μειωμένες αποτιμήσεις. Μερικοί αναζητούν αντιστάθμιση έναντι του αμερικανικού δολαρίου, πολλοί αναζητούν δυναμικό alpha και άλλοι απλώς αναζητούν διαφοροποίηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντοπίζονται διάφορες ευκαιρίες στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, αλλά η Global X προτιμά την Ινδία από μακροπρόθεσμη δομική προοπτική. Επίσης, προτιμά τη Βραζιλία, καθώς είναι στα πρόθυρα μιας πιθανής κυκλικής ανάκαμψης 6-12 μηνών, την Αργεντινή, ως έκθεση υψηλού κινδύνου/ανταμοιβής, και την Ελλάδα ως μια αγορά βαθιάς αξίας. Στην Κίνα, δηλώνει ουδέτερη με περιορισμένη ορατότητα σε ολόκληρη την αγορά, αλλά βλέπει ένα φωτεινό σημείο στην εγχώρια κατανάλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών