Στα 3,2 δισ. δολάρια αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Citigroup το δεύτερο τρίμηνο, ήτοι 1,52 δολάρια ανά μετοχή, καθώς ενισχύθηκαν από την άνοδο 60% των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική και τα κέρδη στο τμήμα υπηρεσιών της. Τα αποτελέσματα οδήγησαν  τις μετοχές της τράπεζας σε άνοδο 2% στην προσυνεδρίαση της Wall Street.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν την πρόοδο που σημειώνουμε στην υλοποίηση της στρατηγικής μας και τα οφέλη του διαφοροποιημένου επιχειρηματικού μας μοντέλου», σχολίασε  η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup, Τζέιν Φρέιζερ.

Jane Fraser: Το μεγάλο στοίχημα της πανίσχυρης επικεφαλής της Citigroup

Τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 20,1 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς τροφοδοτήθηκαν από το κέρδος 400 εκατομμυρίων δολαρίων από τη μετατροπή και τη μερική πώληση των μετοχών της Visa τον Μάιο.

H κερδοφορία ανά τομέα της Citigroup

Οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 60% το δεύτερο τρίμηνο στα 853 εκατ. δολάρια. Η άνοδος έρχεται σε μια περίοδο που η παρατεταμένη πτώση των συμφωνιών σε όλο τον κλάδο δείχνει τελικά σημάδια ουσιαστικής ανάκαμψης. Τα κέρδη τροφοδότησαν μια άνοδο 38% των ευρύτερων εσόδων για το τραπεζικό τμήμα στα 1,6 δισ. δολάρια, που περιλαμβάνει επίσης τον εταιρικό δανεισμό.

Η Citi προσέλαβε τον βετεράνο της JPMorgan Chase Viswas Raghavan ως επικεφαλής του τραπεζικού τομέα νωρίτερα φέτος.  Είναι επιφορτισμένος με την αναζωογόνηση του τμήματος που εξυπηρετεί πολυεθνικές εταιρείες.

Τα έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 3% στα 4,7 δισ. δολάρια. Η μονάδα αφορά στις δραστηριότητες διαχείρισης διαθεσίμων και εμπορικών λύσεων της Citi, τις οποίες η εταιρεία διαφημίζει ως το στέμμα της. Κατέγραψε σταθερά έσοδα αυτό το τρίμηνο, στα 3,4 δισ. δολάρια. Επεξεργάζεται πληρωμές 5 τρισ. δολαρίων την ημέρα για πολυεθνικές εταιρείες σε 180 χώρες.

Τα έσοδα από τις αγορές αυξήθηκαν κατά 6% στα 5,1 δισ. δολάρια, αυξημένα από την άνοδο 37% των εσόδων από συναλλαγές μετοχών.

Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 2% στα 13,4 δισ. δολάρια, καθώς η τράπεζα εξοικονόμησε χρήματα από την αναδιοργάνωση που απλοποίησε τη δομή της.

Ωστόσο, τα χαμηλότερα έξοδα αντισταθμίστηκαν από τα πρόστιμα για τη μη συμμόρφωση με τις κανονιστικές κυρώσεις που είναι γνωστές ως εντολές συναίνεσης που χρονολογούνται από το 2020 και οι επενδύσεις για τις εργασίες αποκατάστασης.

Το τμήμα διαχείρισης περιουσίας, βασικό μέρος της αναπτυξιακής στρατηγικής της Fraser, δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί σημαντικά, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 2% αυτό το τρίμηνο στα 1,8 δισ. δολάρια.

Οι επιδόσεις της Citigroup στο ταμπλό

Οι αναλυτές έχουν χαρακτηρίσει το 2024 μεταβατικό έτος για τη Citi, καθώς γίνεται πιο λιτή στο πλαίσιο της ανάκαμψης της,

Οι επενδυτές επιδοκίμασαν τις προσπάθειες και επιβράβευσαν την Φρέιζερ ενισχύοντας την τιμή της μετοχής κατά 28% από την αρχή του έτους, ξεπερνώντας κατά πολύ τις μετοχές των ανταγωνιστριών JPMorgan Chase και Bank of America, καθώς και τις ευρύτερες αγορές μετοχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή