Αύξηση κατά 25% σημείωσαν τα κέρδη της JPMorgan Chase το δεύτερο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 18,15 δισ. δολάρια, ή 6,12 δολάρια ανά μετοχή.

Εξαιρουμένων των στοιχείων που σχετίζονται με το μερίδιο της τράπεζας στη Visa, το κέρδος διαμορφώθηκε σε 4,26  ανά μετοχή. Τα έσοδα αυξήθηκαν 20% στα 50,99 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τη συναινετική εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της LSEG, βοηθούμενα από τις καλύτερες από τις αναμενόμενες προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής και τα αποτελέσματα των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Citigroup: Αύξηση καθαρών κερδών- Διαμορφώθηκαν στα 3,2 δισ. δολάρια

Οι ανησυχίες του ισχυρού άνδρα της JPMorgan Chase

Ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι Ντίμον σημείωσε στην ανακοίνωση ότι η εταιρεία του είναι επιφυλακτική για τους πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού και των επιτοκίων που είναι υψηλότερα από τα αναμενόμενα, ακόμη και αν οι αποτιμήσεις των μετοχών και των ομολόγων «αντανακλούν επί του παρόντος μια μάλλον ευνοϊκή οικονομική προοπτική.»

«Η γεωπολιτική κατάσταση παραμένει πολύπλοκη και ενδεχομένως η πιο επικίνδυνη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – αν και η έκβασή της και η επίδρασή της στην παγκόσμια οικονομία παραμένουν άγνωστες» είπε χαρακτηριστικά. «Υπήρξε κάποια πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλαπλές πληθωριστικές δυνάμεις μπροστά μας: μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, ανάγκες υποδομών, αναδιάρθρωση του εμπορίου και επαναστρατιωτικοποίηση του κόσμου».

Οι μετοχές της JPMorgan υποχώρησαν 1% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.
Η JPMorgan συγκέντρωσε 2,3 δισ. δολάρια σε προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής, υπερβαίνοντας την εκτίμηση του StreetAccount κατά περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.
Τα έσοδα από τις συναλλαγές μετοχών αυξήθηκαν κατά 21% στα 3 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση κατά 230 εκατ. δολάρια, λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων που ήλθαν από συναλλαγές στην αγορά παραγώγων. Οι συναλλαγές σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν κατά 5% στα 4,8 δισ. δολάρια.

Υψηλότερες προβλέψεις για κόκκινα δάνεια

Ωστόσο, η τράπεζα έχει προβλέψει 3,05 δισ. δολάρια για πιστωτικές ζημίες το τρίμηνο, υπερβαίνοντας την εκτίμηση των 2,78 δισ. δολαρίων, η οποία έδειξε ότι αναμένει ότι περισσότεροι δανειολήπτες θα χρεοκοπήσουν στο μέλλον.

Η αύξηση των διαγραφών και οι κινήσεις για τη δημιουργία αποθεμάτων ζημιών από δάνεια στο τρίμηνο προήλθαν από την τεράστια επιχείρηση πιστωτικών καρτών της εταιρείας, ανέφερε η τράπεζα.

«Η JPMorgan πλοηγήθηκε πολύ καλά σε ένα δύσκολο περιβάλλον επιτοκίων» δήλωσε ο Octavio Marenzi, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων Opimas.

Ωστόσο, ενώ οι τραπεζικές συναλλαγές και οι συναλλαγές μετοχών ενίσχυσαν τα αποτελέσματα, «Βλέπουμε ότι η τραπεζική της Main Street αρχίζει να κατακλύζεται», είπε ο Marenzi. «Οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες αυξήθηκαν σημαντικά, δείχνοντάς μας ότι η JPMorgan αναμένει να δει μια τραχιά αλλαγή στην οικονομία των ΗΠΑ». 
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή