Η Mapletree Investments, που ανήκει στον κρατικό επενδυτή της Σιγκαπούρης Temasek Holdings, προσέλαβε πρώην τραπεζίτη της Morgan Stanley για να ηγηθεί της εμπορικής της επιχείρησης στην Κίνα.

Η Λίντα Ρεν διορίστηκε ως εμπορική διευθύνουσα σύμβουλος του διαχειριστή ακινήτων στην Κίνα, είπαν ανώνυμα στο Bloomberg άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Ρεν εγκατέλειψε τον προηγούμενο ρόλο της ως τραπεζίτη επενδύσεων σε ακίνητα και επικεντρώθηκε στην Κίνα στη Morgan Stanley πέρυσι, εν μέσω πτώσης της αγοράς ακινήτων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η έδρα της ήταν στο Χονγκ Κονγκ ως διευθύνουσας συμβούλου στην αμερικανική εταιρεία.

Αρνητικές επιπτώσεις από τον παραπαίοντα κλάδο ακινήτων της Κίνας

Οι μεγάλες συμμετοχές της Mapletree στην Κίνα ήταν σημαντική επιβάρυνση του χαρτοφυλακίου της κατά τη διάρκεια της ύφεσης ακινήτων της χώρας. Η εταιρεία έχασε 430 εκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, η πρώτη της απώλεια σε δύο δεκαετίες.

Από τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται τα 77,5 δισεκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης περίπου τα 11,4 δισεκατομμύρια βρίσκονται στην ηπειρωτική Κίνα. Η εταιρεία αναμένει ότι οι δευτερογενείς επιπτώσεις της πτώσης των ακινήτων στην Κίνα θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν την οικονομική ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την κατανάλωση, ανέφερε στην ετήσια έκθεσή της αυτόν τον μήνα.

Η Mapletree Investments έχει δει μερικές ανατροπές ηγεσίας τους τελευταίους μήνες. Η Νγκ Κιάτ, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mapletree Logistics Trust, μιας θυγατρικής επενδύσεων σε ακίνητα, θα εγκαταλείψει τον ρόλο της αργότερα αυτό το μήνα για να επιστρέψει στον μητρικό οργανισμό. Ο Μάικλ Σμιθ, πρώην περιφερειακός επικεφαλής της Ευρώπης και των ΗΠΑ, έφυγε για να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος του developer Hongkong Land Holdings νωρίτερα φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή