Τα αμερικανικά πιστοποιητικά αποθετηρίου (ADRs) της Novo Nordisk αυξήθηκαν στην ενδοημερήσια διαπραγμάτευση την Παρασκευή μετά τη δημοσίευση μελέτης του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε ότι το φάρμακο κατά του διαβήτη της δανέζικης εταιρείας, Ozempic, συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά άνοιας και μιας σειράς άλλων ψυχικών προβλημάτων.

Οι ερευνητές δήλωσαν στο περιοδικό The Lancet’s eClinicalMedicine ότι οι ασθενείς είχαν 48% χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας μετά από ένα χρόνο χρήσης του Ozempic, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν πάρει ένα παλαιότερο φάρμακο, τη σιταγλιπτίνη.

Η Novo Nordisk βάζει στο στόχαστρο και τον αλκοολισμό

Η μελέτη είναι η πιο πρόσφατη που δείχνει ότι η σεμαγλουτίδη, το δραστικό συστατικό τόσο στο Ozempic της Novo Nordisk όσο και στο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας, Wegovy, μπορεί να θεραπεύσει περισσότερες ασθένειες, πέρα από τον διαβήτη ή την παχυσαρκία.

Η φαρμακοβιομηχανία επιδιώκει να επεκτείνει τις χρήσεις των ανάρπαστων σκευασμάτων της, και ανάμεσα σε άλλα μελετά το κατά πόσο μπορεί να συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης του αλκοόλ και να θεραπεύσει την αλκοολική ηπατική νόσο, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Τα ADRs της Novo Nordisk αυξήθηκαν κατά 2,6% στα 143,39 δολάρια στις 11 π.μ. ET, καταγράφοντας αύξηση κατά περίπου 40% σε ετήσια βάση.

Η μετοχή της ανταγωνίστριας φαρμακοβιομηχανίας Eli Lilly, που κατασκευάζει τα φάρμακα Mounjaro και Zepbound, έχει επίσης απογειωθεί εν μέσω ραγδαίας αύξησης των πωλήσεων φαρμάκων για την απώλειας βάρους, έχοντας καταγράψει άλμα 62% σε ετήσια βάση.

Τα Αμερικανικά πιστοποιητικά αποθετηρίου (American Depositary Receipts – ADR) είναι διαπραγματεύσιμα πιστοποιητικά που εκδίδονται από μια τράπεζα καταθέσεων των ΗΠΑ και αντιπροσωπεύουν έναν καθορισμένο αριθμό μετοχών – συνήθως μία μετοχή – των μετοχών μιας ξένης εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος