Από εκεί που κάτοικοι και επαγγελματίες στον Άγιο Κωνσταντίνο ανέμεναν μέχρι και κρουαζιερόπλοια λόγω του νέου λιμανιού για την αναβάθμιση του οποίου δόθηκαν 9,8 εκατ. ευρώ, έχασαν και τα ακτοπλοϊκά πλοία που συνέδεαν το δημοφιλές αυτό τουριστικό θέρετρο της Φθιώτιδας με τις Σποράδες.

Ήταν Νοέμβριος του 2023 όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστο Σταϊκούρα εγκαινίαζαν το νέο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Άγιος Κωνσταντίνος

Τότε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του εκτιμούσε  ότι «η  επένδυση η οποία γίνεται εδώ δεν δίνει απλά τη δυνατότητα σε περισσότερους επισκέπτες να φύγουν από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς προορισμούς, είτε στην Εύβοια είτε στις Σποράδες, αλλά δίνει τη δυνατότητα και στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην Περιφέρεια δηλαδή συνολικά της Στερεάς και ειδικά στη Φθιώτιδα, να υποδεχθεί και επισκέπτες καθώς πια το λιμάνι θα μπορεί να είναι προσβάσιμο σε μικρά και σε μεσαία κρουαζιερόπλοια».

Χωρίς πλοίο…

Τελικά το ακτοπλοϊκό πλοίο που συνέδεε τον Άγιο Κωνσταντίνο με τις Σποράδες αποχώρησε τον φετινό Απρίλιο πριν ακόμη αρχίσει η θερινή σεζόν, με την εταιρεία να επικαλείται παράπονα επαγγελματιών της περιοχής ότι με τον κυματισμό του δημιουργούσε προβλήματα στις επιχειρήσεις που ήταν στην ακτή. Άλλες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η απόφαση της εταιρείας που είναι απολύτως νόμιμη ήταν κυρίως επιχειρηματική καθώς εκτίμησε ότι αλλού το πλοίο της θα είχε καλύτερες οικονομικές επιδόσεις.

Η λύση

Καθώς το πρόβλημα είναι σοβαρό σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης ανέλαβε να βρει μια λύση. Πληροφορίες του ΟΤ αναφέρουν ότι το Υπουργείο  Ναυτιλίας τελικά βρήκε ναυτιλιακή εταιρεία η οποία έχει δυο πλοία και σχεδιάζει να δρομολογήσει το ένα από αυτά στη γραμμή Αγίου Κωνσταντίνος-Σποράδες,  τις αμέσως επόμενες ημέρες. Όπως  εξηγήθηκε στον ΟΤ, αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι από το Υπουργείο και μέχρι την προσεχή Τρίτη δεν αποκλείεται να ξεκινήσει δρομολόγια. Όπως αναφέρθηκε στον ΟΤ πρόκειται για «ένα σύγχρονο συμβατικό πλοίο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα