Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, έλαβε χώρα η 16η τελετή απονομής των Βραβείων Ευκράντη.

Τα Βραβεία Ευκράντη διοργανώνονται από το περιοδικό Ναυτικά Χρονικά από το 2008 και αποτελούν μια εκδήλωση που έχει λάβει θεσμική διάσταση στη συνείδηση της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Η διοργάνωση των Βραβείων για δέκατη έκτη συναπτή χρονιά αναδεικνύει όχι μόνο την αναγνώριση των τιμώμενων προσώπων, εταιρειών και φορέων που βραβεύτηκαν, αλλά και τη δύναμη της συνέχειας στην πρωταγωνιστική πορεία των Ελλήνων της Θάλασσας.

Γιατί το LNG είναι ακόμη πιο βιώσιμο καύσιμο για τη ναυτιλία

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και εκλεκτά μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας ως αντιπρόσωποι φορέων συλλογικής εκπροσώπησης του εφοπλισμού, της ναυτεργασίας, του πολιτισμού, της έρευνας αλλά και της ευρύτερης ναυτιλιακής συστάδας.

Όπως κάθε χρονιά, τα τιμώμενα πρόσωπα, οι εταιρείες αλλά και οι φορείς που διακρίθηκαν επελέγησαν από την κριτική επιτροπή των Βραβείων Ευκράντη. Τα φετινά γραφεία έλαβαν μεταξύ άλλων:-Το Βραβείο Ευκράντη 2023 Συνολικής Προσφοράς στη Ναυτιλία απονεμήθηκε στην κ. Άννα Αγγελικούση, ιδρύτρια και επικεφαλής του Ομίλου εταιρειών Alpha Bulkers, Pantheon Tankers και Alpha Gas.

H κ. Άννα Αγγελικούση με τον υιό της κ. Αντώνη Κανελλάκη (Δ), και τον κ. Θεόφιλο Ξενακούδη (Α), Chief Commercial Officer & Managing Director, Piraeus Office-The Marshall Islands Registry, χορηγού του βραβείου

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Ευκράντη αποφάσισαν να τιμήσουν την Άννα Αγγελικούση με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς, αναγνωρίζοντας την πολυσχιδή και μακρόχρονη πορεία της στον χώρο του ελληνικού ναυτιλιακού επιχειρείν. Η κριτική επιτροπή των Βραβείων υπογράμμισε τη συμβολή της κ. Αγγελικούση στη συνέχιση της μακράς παράδοσης της οικογένειάς της στον διεθνή εφοπλιστικό στίβο, αλλά και τη σταθερή υποστήριξη της ελληνικής ναυτοσύνης και του ελληνικού νηολογίου.

-Το Βραβείο Ευκράντη 2023 για τη Διεθνή Προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας απονεμήθηκε στην κ. Μαρίλυ Φραγκίστα, Managing Director της Franco Compania Naviera S.A.

Η κ. Μαρίλυ Φραγκίστα, Managing Director της Franco Compania Naviera S.A., με τον κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα, Managing Director του Isle of Man Ship Registry, χορηγού του βραβείου.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Ευκράντη αναγνώρισαν στο πρόσωπο της Μαρίλυς Φραγκίστα ένα μέλος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας που με την πολύπλευρη δράση του έχει συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο όχι μόνο στην εκπροσώπηση των θέσεων της ελληνικής ναυτιλίας διεθνώς αλλά και υπέρ της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

-Το Βραβείο «Mαριλένα Λασκαρίδη» για την αριστεία στον ναυτιλιακό πολιτισμό και την αρωγή στην ελληνική ναυτιλιακή κληρονομιά και παράδοση απονεμήθηκε στην κ. Ελένη Γερουλάνου, ιδρυτικό μέλος του Library4all, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία.

Η κ. Ελένη Γερουλάνου, (αριστερά) ιδρυτικό μέλος του Library4all, με την κ. Κατερίνα Λασκαρίδη, αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

-Το Βραβείο Ευκράντη 2023 Καλύτερου Manager απονεμήθηκε στον Βασίλη Λογοθέτη, Managing Director της Empros Lines.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Ευκράντη αποφάσισαν να τιμήσουν τον Βασίλη Λογοθέτη με το Βραβείο του Καλύτερου Manager, καθώς αναγνώρισαν στο πρόσωπό του ένα μέλος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας που, με τον ζήλο του, την πολύπειρη διαδρομή του αλλά και την επιτυχημένη διαχείριση της εταιρείας που διευθύνει, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ο κ. Βασίλης Λογοθέτης, Managing Director της Empros Lines, με την κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου, πρόεδρο του Ομίλου ERMA FIRST, χορηγού του βραβείου.

-Το Βραβείο Ευκράντη 2023 για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση από Προσωπικότητα ή Φορέα απονεμήθηκε στην εταιρεία Seaven Tanker and Dry Management.

Η Chief Strategic Officer της Star Bulk Carriers Corp., κ. Χάρις Πλακαντωνάκη, (αριστερά) με την κ. Ιωάννα Μεϊμέτη, President της εταιρείας Marichem Marigases, χορηγού του βραβείου.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Βραβείων αποφάσισαν να τιμήσουν τη Seaven Tanker and Dry Management καθώς αναγνώρισαν ‒μεταξύ άλλων‒ τη δυναμική παρουσία της εταιρείας σε πολυάριθμα επιμορφωτικά fora που αφορούν την προσέλκυση νέων στα ναυτικά επαγγέλματα αλλά και την προβολή της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην ευρύτερη κοινωνία.

-Το Βραβείο Ευκράντη 2023 Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία απονεμήθηκε στην εταιρεία Star Bulk Carriers Corporation.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποφάσισαν να βραβεύσουν τη Star Bulk έχοντας ως γνώμονα την ορθή διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας με διαφάνεια και υπευθυνότητα, η οποία είναι πλήρως συνυφασμένη με τις τρέχουσες ανάγκες της ναυτιλιακής βιομηχανίας, τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και τις απαιτήσεις της ευρύτερης κοινωνίας για απανθρακοποίηση του κλάδου.

Ο κ. Craig Jasienski, CEO της Neptune Lines,(δεξιά) με τον κ. Κωνσταντίνο Οικονόμου, διευθύνοντα σύμβουλο του Ταξιδιωτικού Οργανισμού Marine Tours, χορηγού του βραβείου.

-Το Βραβείο Ευκράντη 2023 Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας απονεμήθηκε στη Neptune Group of Companies.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Ευκράντη αναγνώρισαν τη δυναμική και καινοτόμο επικοινωνία του Ομίλου της Neptune, ο οποίος, υπό την ηγεσία της κ. Μελίνας Τραυλού, αξιοποιώντας άρτια και στοχευμένα τα διαφορετικά κανάλια επικοινωνίας, σχεδιάζει και εφαρμόζει μια στρατηγική που έχει στόχο τη διαρκή και ισχυρή αλληλεπίδραση τόσο με τη ναυτιλιακή βιομηχανία όσο και με την κοινωνία.

-Το Βραβείο Ευκράντη 2023 για την Υποστήριξη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στη NAVARONE S.A. χάρη στη συμβολή της στην υποστήριξη του ελληνικού ναυτιλιακού cluster και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στις ελληνικές εταιρείες κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού. Στην απόφαση της κριτικής επιτροπής βάρυνε επίσης το διεθνές εκτόπισμα της εταιρείας αλλά και η εξειδίκευσή της στη διαχείριση πλοίων σε ειδικές συνθήκες ναυσιπλοΐας.

Ο κ. Αποστόλης Αποστόλου, τεχνικός διευθυντής της NAVARONE S.A, (δεξιά) και ο κ. Ηλίας Μάλλιος, υπεύθυνος Εξαγωγών της SEABRIGHT, χορηγού του βραβείου.

– Το Βραβείο Ευκράντη 2023 για τη Συνεισφορά στην Τεχνολογική Καινοτομία απονεμήθηκε στην Capital Gas Ship Management Corp.

Τα μέλη του ΔΣ της MARTECMA αποφάσισαν να τιμήσουν την Capital Gas Ship Management Corp. με το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς αναγνώρισαν τα καινοτόμα χαρακτηριστικά ενός πρωτοποριακού ναυπηγικού project της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη παγκοσμίως παραγγελία 4 καινοτόμων Liquefied CO₂ Carriers (22.000 cbm) συνιστά δείγμα της υψηλού επιπέδου κατάρτισης και τεχνογνωσίας του τεχνικού τμήματος της Capital Gas.

Οι κ. Νικόλας (Α) και Στράτος Τσαλαμανιός (Δ), Co-CEO της Seaven Tanker and Dry Management, με την κ. Ελένη Κορωνάκη, διευθύνουσα σύμβουλο της D. Koronakis S.A., χορηγού του βραβείου.

Ο σχεδιασμός και η ναυπήγηση των εν λόγω πλοίων συγκεντρώνουν μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες τα καθιστούν όχι μόνο συνώνυμα με την τελευταία λέξη της ναυπηγικής τεχνολογίας, αλλά και «αιχμή του δόρατος» για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Σημειώνεται πως ο χορηγός του Βραβείου Ευκράντη για τη Συνεισφορά στην Τεχνολογική Καινοτομία ήταν η Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο του Παναμά στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία