Ευθεία επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με αφορμή τις συνεχόμενες αναρτήσεις του πρώτου για την επικείμενη συμφωνία για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας Αττικής και τις ιδιωτικοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο κ. Κασσελάκης είχε αναφέρει:  «Ο κ. Χατζηδάκης έχει προκληθεί -στοιχειοθετημένα- από προχθές να απαντήσει γιατί προχώρησε εργολαβικά σε 7 εκποιήσεις Συμμετοχών του Δημοσίου τους τελευταίους 6 μηνες».

Ειρωνευόμενοι τον κ. Κασσελάκη, κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «Ο κύριος Κασσελάκης καλό είναι προτού πατήσει το κουμπί για την δημοσίευση της κάθε του ανάρτησης να κάνει και ένα υποτυπώδες “google search”», προσθέτοντας με νόημα ότι:« Γιατί αν το είχε κάνει θα διαπίστωνε πως όσα θίγει στην ανάρτηση του έχουν ήδη απαντηθεί αναλυτικά από το βήμα της Βουλής σε ειδικές συνεδριάσεις με την παρουσία και εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδος παρουσιάστηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι το πραγματικό όφελος από την διαδικασία διάσωσης και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ήταν 4 δις ευρώ χωρίς να συνυπολογιστούν τα μερίσματα 2013-2023 ύψους 5,5 δις ευρώ που κατέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος στο Δημόσιο».

Κασσελάκης: Σύγκρουση με τα συμφέροντα, θα το φτάσουμε ως το τέλος – Σκληρό ροκ για Attica Bank

Το όφελος των ιδιωτικοποιήσεων και η ΔΕΗ

Περνώντας στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΕΘΟ σημείωναν: «Ας προσθέσει ο κ. Κασσελάκης το όφελος και από τις αποκρατικοποιήσεις. Εκεί το όφελος από τις 6 αποκρατικοποιήσεις (λιμάνια, αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Helleniq Energy, Αττική Οδός κλπ) που έγιναν τους τελευταίους 12 μήνες ξεπερνά τα 4,3 δις ευρώ χωρίς να λογαριάζουμε το όφελος από την αποεπένδυση των τραπεζών»

Ακόμη, «Όσο για την ΔΕΗ το θράσος ξεπερνά κάθε όριο. Όλοι θυμούνται ότι η ΔΕΗ το καλοκαίρι του 2019 βρισκόταν στα πρόθυρα της καταστροφής. Η επιχείρηση τον καιρό του ΣΥΡΙΖΑ «έμπαινε μέσα» κάθε μέρα 3-5 εκατ. ευρώ! Ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ξεμείνει ακόμα και από κολόνες! Από 7 ευρώ που παρέλαβαν τη μετοχή της, την έφτασαν περίπου στο 1 ευρώ. Και φυσικά, η έκθεση του ορκωτού λογιστή- και μάλιστα με συνυπογραφή της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-, σημείωνε ότι χωρίς την λήψη έκτακτων μέτρων, η ΔΕΗ θα έκλεινε τον Σεπτέμβριο του 2019».

Και κατέληξαν: «Όλοι πλέον σήμερα γνωρίζουν ότι η ΔΕΗ από το χείλος της καταστροφής είναι παράδειγμα επιτυχούς αναδιάρθρωσης. Χρειάζεται λοιπόν είτε πολύ θράσος είτε απίστευτη άγνοια για να υποστηρίζει κάποιος αυτά που υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης. Κατά πάσα πιθανότητα, ο ίδιος διαθέτει και τα δυο…»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Δημόσιο Χρέος: Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσής του
Οικονομία |

Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσης του δημοσίου χρέους

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης για μεγάλα ευρωπαϊκά έργα, μόνο με δάνεια και με πιο ομοιόμορφη κατανομή των κονδυλίων μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων κρατών-μελών, λέει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΤΑΙΠΕΔ: Εκκίνηση διαγωνισμού για την ανάπτυξη του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης»
Επιχειρήσεις |

Ξεκινά ο διαγωνισμός για το κυβερνητικό πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» - Τι αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ

Το Κυβερνητικό Πάρκο θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου διοικητικού συγκροτήματος γραφείων  στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ