Συνάντηση με την κα. Mary Ng, Υπουργό Προώθησης Εξαγωγών, Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Ανάπτυξης του Καναδά, είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και εμβάθυνσής τους, μέσα από τις επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Παπαθανάσης: Στην πρώτη τριάδα της ΕΕ η Ελλάδα για δράσεις από το ΕΣΠΑ

Ο κ. Παπαθανάσης παρουσίασε συγκεκριμένα αποτελέσματα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης για την κάλυψη του επενδυτικού κενού και τη δημιουργία φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, αλλά και για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που κατατάσσουν τη χώρα στις κορυφαίες θέσεις της Ε.Ε. Παράλληλα, υπογράμμισε το ρόλο της Ελληνικής Ομογένειας στον Καναδά για την επίτευξη του στόχου της διεύρυνσης των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Παπαθανάσης: Με πόρους του ΕΣΠΑ ενισχύθηκαν 483.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε, το μετρήσιμο αποτέλεσμα από την πλήρη και διαφανή αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και το ισχυρό αποτύπωμα των έργων που υλοποιήθηκαν στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα δράσεων που χρηματοδοτήθηκαν.

«Με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, ενισχύθηκαν περισσότερες από 483.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 60.700 ήταν νέες ή νεοσύστατες. Δηλαδή, 2 στις 3 ελληνικές επιχειρήσεις έλαβαν χρηματοδοτική ενίσχυση από πόρους του ΕΣΠΑ, για να συνεχίσουν ή να ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Στηρίχθηκε στην πράξη η απασχόληση, με πόρους που, μαζί με τη μόχλευση, ξεπέρασαν τα 14 δισ. ευρώ.

Απέκτησαν πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα και υψηλές ταχύτητες, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Χρηματοδοτήθηκαν το Σύστημα Ενημέρωσης και Εξυπηρέτησης Πολιτών 1555 ΕΦΚΑ, η Ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων TAXIS-TAXISnet, ο Ευρωπαϊκός αριθμός 112 για έκτακτες ανάγκες, το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης –ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.

Αναβαθμίστηκαν ενεργειακά δημόσια κτίρια, με αποτέλεσμα την αξιοσημείωτη μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας, αλλά και χιλιάδες νοικοκυριά, μέσω του «Εξοικονομώ κατ΄οίκον». Υλοποιήθηκαν δεκάδες έργα διαχείρισης αποβλήτων και βελτιωμένης επεξεργασίας λυμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Δημόσιο Χρέος: Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσής του
Οικονομία |

Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσης του δημοσίου χρέους

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης για μεγάλα ευρωπαϊκά έργα, μόνο με δάνεια και με πιο ομοιόμορφη κατανομή των κονδυλίων μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων κρατών-μελών, λέει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΤΑΙΠΕΔ: Εκκίνηση διαγωνισμού για την ανάπτυξη του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης»
Επιχειρήσεις |

Ξεκινά ο διαγωνισμός για το κυβερνητικό πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» - Τι αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ

Το Κυβερνητικό Πάρκο θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου διοικητικού συγκροτήματος γραφείων  στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ