Η NASA ξεκαθαρίζει ότι οι άνθρωποι είναι απίθανο να πατήσουν στον Άρη πριν από τη δεκαετία του 2040. Ο Έλον Μασκ όμως λέει ότι μέχρι τότε θα έχει στείλει ένα εκατομμύριο αποίκους στον κόκκινο πλανήτη.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος ποτέ δεν έκρυψε πως όλα όσα κάνει έχουν απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας αποικίας που θα σώσει την ανθρωπότητα σε περίπτωση που η Γη καταστραφεί από πτώση αστεροειδή ή άλλο πλήγμα πλανητικών διαστάσεων.

Τώρα, οι New York Times αποκαλύπτουν λεπτομέρειες ενός τρελού, θεότρελου σχεδίου.

Διαπλανητική πολεοδομία

Ο Μασκ έχει ήδη ζητήσει από ειδικές ομάδες της SpaceX να ετοιμάσουν τα σχέδια μιας αρειανής πόλης, είπαν στην εφημερίδα πέντε πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα. Μια ομάδα σχεδιάζει θόλους διαβίωσης που θα κατασκευάζονται με ντόπια υλικά, μια άλλη αναπτύσσει διαστημικές στολές για τον αφιλόξενο πλανήτη.

Στο μεταξύ, μια ιατρική ομάδα εξετάζει αν οι άποικοι θα μπορούν να τεκνοποιήσουν στο νέο τους σπίτι.

Ο ίδιος ο Μασκ έχει προσφερθεί να δώσει το σπέρμα του, ανέφεραν δύο πηγές της εφημερίδες.

Η αποικία «Mars Base Alpha» σε καλλιτεχνική απεικόνιση της SpaceX

Όπως φαίνεται το όραμα του αφεντικού της SpaceX και της Tesla γίνεται όλο πιο φιλόδοξο. Το 2016 προέβλεπε ότι θα περάσουν 40 με 100 χρόνια πριν χτιστεί μια αυτάρκης αποικία στον Άρη. Τον Απρίλιο όμως είπε σε εργαζομένους της SpaceX ότι σε 20 χρόνια θα ζουν στον πλανήτη ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Κι αν όχι σε 20, τότε σίγουρα σε 30, είπε σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Χ.

«Είναι εξαιρετικά επείγον να γίνει η ζωή πολυπλανητική» εμφανίζεται να λέει σε δημόσια διαθέσιμο βίντεο.

Πολλά από τα 20 άτομα που μίλησαν στους New York Times διατηρούν επιφυλάξεις για το φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο εξάλλου δεν πείθει κανέναν επιστήμονα.

«Δεν μπορείς απλά να στείλεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον Άρη» είπε ο μηχανικός Ρόμπερτ Ζούμπριν, ο οποίος γνωρίζει τον Μασκ εδώ και 20 χρόνια και έγραψε το βιβλίο The Case for Mars. Για κάτι τέτοιο θα απαιτούνταν δεκαετίες, είπε.

Για πολλούς, ο Μασκ μοιάζει να έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα (Reuters)

Κυβέρνηση των πολιτών

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, ο Μασκ έχει δηλώσει ότι ίδρυσε την εταιρεία διάνοιξης σηράγγων Boring Company με απώτερο στόχο να ανοίξει τούνελ στον Άρη προκειμένου να προστατεύσει τους αποίκους από την ισχυρή ακτινοβολία της επιφάνειας.

Αποκάλυψε επίσης στον κύκλο του ότι ένας λόγος που αγόρασε το Twitter, πλέον Χ, ήταν να εξετάσει πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει στον Άρη μια κυβέρνηση πολιτών που αποφασίζει με πλειοψηφία.

Όπως έχει πει επίσης ο Μασκ, ακόμα και το Cybertruck, το φουτουριστικό αγροτικό της Tesla, θα κινείται μια μέρα στον Άρη.

Καλλιτεχνική απεικόνιση της SpaceX δίνει μια ειδυλλιακή εικόνα για τη ζωή στον Άρη

Οι δικαστές πρέπει να εξεπλάγησαν το 2022 όταν εξέταζαν το πακέτο αμοιβής των 47 δισ. δολαρίων που σχεδίαζε η Tesla για τον Μασκ, όταν ο επιχειρηματίας είπε ουσιαστικά ότι χρειάζεται τα χρήματα για το διαπλανητικό του σχέδιο.

«Είναι ένας τρόπος να πάμε την ανθρωπότητα στον Άρη, επειδή η ίδρυση μιας αυτάρκους πόλης στον Άρη θα απαιτήσει πολλούς πόρους» είπε στο δικαστήριο.

Όπως φαίνεται, ο Μασκ έχει εξετάσει ακόμα και τις λεπτομέρειες του σχεδίου, όπως το πώς θα κρατά τους αποίκους ζεστούς.

Σε podcast του 2022, είπε ότι θα χρησιμοποιούσε θερμοπυρηνικές βόμβες για να θερμάνει τον παγωμένο πλανήτη.

Όσον αφορά την ενέργεια που θα χρειάζεται η αποικία, και εδώ υπάρχει έτοιμη λύση: τα ηλιακά κεραμίδια που έχει αναπτύξει η Tesla.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία