Μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Τζατάνια πλησιάζει σε συμφωνία για την εξαγορά του βρετανικού λιανοπωλητή καλλυντικών The Body Shop που είναι υπό διαχείριση, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος.

Η Aurea Holding, μια επενδυτική εταιρεία που διευθύνει ο Τζατάνια με τον πρώην τραπεζίτη της UBS Group AG, Πολ Ραφαέλ, βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες για την εξαγορά του The Body Shop αφού απέκλεισε ανταγωνιστές σε μια διαδικασία δημοπρασίας, σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.

The Body Shop: Τι συμβαίνει με τα καταστήματα σε ΗΠΑ και Καναδά

Η κοινοπραξία περιλαμβάνει επίσης τον Τσαρλς Ντέντον, ο οποίος ήταν προηγουμένως διευθύνων σύμβουλος των εμπορικών σημάτων αρωμάτων και ομορφιάς Molton Brown και Erno Laszlo, ανέφεραν οι πηγές. Οι νέοι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν να διατηρήσουν όλα τα καταστήματα του The Body Shop στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το Body Shop τέθηκε υπό διαχείριση τον Φεβρουάριο, τρεις μήνες αφότου η εταιρεία private equity Aurelius συμφώνησε να αγοράσει την αλυσίδα για 207 εκατομμύρια λίρες (266 εκατομμύρια δολάρια). Οι διαχειριστές της FRP Advisory έκλεισαν όσα καταστήματα του λιανοπωλητή είχαν χαμηλή απόδοση, οδηγώντας σε εκατοντάδες απώλειες θέσεων εργασίας. Η FRP «έριξε» την ευθύνη για την κατάρρευση στα οικονομικά προβλήματα που κληρονόμησε από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της Natura & Co.

Η εξαγορά αφορά καταστήματα στη Βρετανία

Οι διεθνείς δραστηριότητες του The Body Shop στην Ευρώπη και σε μέρη της Ασίας πωλήθηκαν προτού ο βραχίονας του Ηνωμένου Βασιλείου κηρύξει αφερεγγυότητα. Η FRP διεξήγαγε μια δημοπρασία για την υπόλοιπη επιχείρηση, η οποία περιλαμβάνει περίπου 100 καταστήματα, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια εναλλακτική αναδιάρθρωση δεν ήταν βιώσιμη.

Το The Body Shop ιδρύθηκε το 1976 από την ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων Ανίτα Ρόντικ, ξεκινώντας με ένα μικρό κατάστημα στο Μπράιτον στη νότια ακτή της Αγγλίας. Έγινε δημοφιλής για την πώληση καλλυντικών και προϊόντων υγιεινής που δεν δοκιμάστηκαν σε ζώα, αλλά η επιχείρηση πάλευε ενάντια σε ανταγωνιστές και ήταν ασύμφορη εδώ και χρόνια.

Ο Τζατάνια έχτισε μια περιουσία στα καλλυντικά και πούλησε τη Lornamead, ιδιοκτήτρια επωνυμιών προσωπικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένης της Lypsyl, στην αντίπαλη της Li & Fung Ltd. για σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια το 2013. Τους τελευταίους μήνες, ο Τζατάνια προσπαθούσε να πουλήσει ένα αρχοντικό σπίτι του στο Μπάκιγχαμσάιρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή