Ο δισεκατομμυριούχος Ιλον Μασκ, ο οποίος έχει εντείνει την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δώρισε χρήματα σε μια πολιτική ομάδα που εργάζεται για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το ποσό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο, επισημαίνεται ότι είναι «αρκετά μεγάλο» και δόθηκε στην America PAC, η οποία μπορεί να λαμβάνει απεριόριστες συνεισφορές για πολιτική δραστηριότητα. Η σχετική λίστα με τους δωρητές θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί στις 15 Ιουλίου.

Ίλον Μασκ: Το διακύβευμα από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών

Τον Μάρτιο, ο Τραμπ, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος αναμένεται να προταθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα ως υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, συναντήθηκε μεταξύ άλλων υποστηρικτών του – δωρητών και με τον Μασκ.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα για τη συνάντηση, ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος έγραψε πρόσφατα σε ανάρτησή του στο X: «Για να είμαι πολύ σαφής, δεν δωρίζω χρήματα σε κανέναν υποψήφιο για πρόεδρο των ΗΠΑ».

Επίσης, τον προηγούμενο Μάιο, διεύψευσε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι είχαν γίνει συνομιλίες για έναν πιθανό συμβουλευτικό ρόλο για αυτόν σε οποιαδήποτε προεδρία Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζέιμς Σίνγκερ, δήλωσε ότι ο Μασκ γνωρίζει πως ο Τραμπ είναι «ένα κορόιδο που θα ξεπουλήσει την Αμερική, μειώνοντας τους φόρους του, ενώ θα αυξήσει τους φόρους στη μεσαία τάξη κατά 2.500 δολάρια».

«Ο Τζο Μπάιντεν αντιστέκεται σε ανθρώπους όπως ο Ιλον και αγωνίζεται για τη μεσαία τάξη σε όλη του την καριέρα – και γι’ αυτό θα κερδίσει τον Νοέμβριο», είπε ο Σίνγκερ.

Ο Μασκ τα τελευταία χρόνια έχει αγκαλιάσει πιο σφικτά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο έχει επιβαρύνει τη φήμη και τις πωλήσεις της Tesla, που είναι και η μεγαλύτερη πηγή του πλούτου του.

Ο Τραμπ τον περασμένο μήνα επανέλαβε τη δέσμευσή του να καταργήσει αμέσως την «εντολή» της κυβέρνησης Μπάιντεν για υποστήριξη της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων. Αλλά πρόσθεσε: «Είμαι μεγάλος λάτρης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Είμαι θαυμαστής του Ίλον. Κάνει απίστευτη δουλειά με την Tesla».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή