Το κτήμα της πραγματικής Μόνα Λίζα, γνωστό ως Via della Prata, είναι προς πώληση.

Αν εισέλθει κανείς στο ισόγειο από τη λότζια της εισόδου, θα δει μεταξύ άλλων, το μεγάλο χολ της εισόδου, καθώς και πέντε σαλόνια, μια τραπεζαρία, έναν διάδρομο, μια κουζίνα, δύο μπάνια και μια αποθήκη

Το κτήμα στην ύπαιθρο της Φλωρεντίας, το οποίο βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Φλωρεντία της Ιταλίας, έχει καταχωρηθεί στην τιμή των 18 εκατομμυρίων ευρώ (EUR) ή 19,6 εκατομμυρίων δολαρίων (USD).

Η συλλογή έργων τέχνης του Τζιμ Κάρεϊ πωλείται σε δημοπρασία

Τι περιλαμβάνει;

Η απέραντη έπαυλη διαθέτει 14 υπνοδωμάτια και 15 μπάνια. Το κτίσμα του 16ου αιώνα ανήκε στην οικογένεια του Francesco del Giocondo, συζύγου της Μόνα Λίζα, σύμφωνα με τη Sotheby’s International.

Αυτό το αξιοσημείωτο κτήμα αποτελείται από την κύρια βίλα και πολυάριθμες πρόσθετες κατασκευές, όπως το σπίτι του επιστάτη, κτίρια για γεωργική χρήση, το ιδιωτικό παρεκκλήσι, την πισίνα και ένα γήπεδο τένις. Το ακίνητο χωρίζεται από κήπους, λεωφόρους με δέντρα και ένα μεγάλο δάσος.

Φωτογραφία: Sotheby’s International Realty

Λόγω της ιστορίας του χώρου, υπάρχουν δύο είσοδοι, συμπεριλαμβανομένης της κύριας εισόδου και της αρχικής εισόδου. Η πρώτη οδηγεί τους ανθρώπους μέσα από μια σιδερένια πύλη και τους οδηγεί κάτω από τη λεωφόρο με τα κυπαρίσσια στον κήπο, ο οποίος περιλαμβάνει δύο σκάλες προς την αρχική είσοδο.

Στον δεύτερο όροφο βρίσκονται τα υπόλοιπα δύο υπνοδωμάτια του κυρίως σπιτιού, καθώς και ένα γυμναστήριο, ένα γραφείο, δύο μπάνια και η μεγάλη βεράντα που ονομάζεται «dell’clock»

Ο κήπος σχεδιάστηκε από τον Άγγλο αρχιτέκτονα Cecil Pinsent. Ο εξωτερικός χώρος διαθέτει τριαντάφυλλα, ψηλά δέντρα και συμμετρικά παρτέρια.

Από τον κήπο, διπλές αντικριστές σκάλες οδηγούν στην είσοδο της βίλας. Η κύρια κατοικία έχει τρεις ορόφους πάνω και ένα υπόγειο. Αν εισέλθει κανείς στο ισόγειο από τη λότζια της εισόδου, θα δει μεταξύ άλλων, το μεγάλο χολ της εισόδου, καθώς και πέντε σαλόνια, μια τραπεζαρία, έναν διάδρομο, μια κουζίνα, δύο μπάνια και μια αποθήκη.

Το υπόγειο περιλαμβάνει τρεις μεγάλες αίθουσες, μια κουζίνα, μια τραπεζαρία, δύο αποθήκες, δύο μπάνια, ένα κελάρι και μια μεγάλη στοά που καταλήγει στο πάρκο.

Φωτογραφία: Sotheby’s International Realty

Παράδειγμα θρησκευτικής αρχιτεκτονικής

Στον πρώτο όροφο στεγάζονται τα υπνοδωμάτια των ενοίκων, τα οποία περιλαμβάνουν πέντε υπνοδωμάτια, τρεις ντουλάπες, πέντε μπάνια, μια βιβλιοθήκη, μια αποθήκη και ένα μπαλκόνι στην κύρια πρόσοψη.

Στον δεύτερο όροφο βρίσκονται τα υπόλοιπα δύο υπνοδωμάτια του κυρίως σπιτιού, καθώς και ένα γυμναστήριο, ένα γραφείο, δύο μπάνια και η μεγάλη βεράντα που ονομάζεται «dell’clock».

Στη συνέχεια, στον ημιώροφο, υπάρχουν δωμάτια για το προσωπικό, αποθήκες, πλυντήρια, δωμάτια σιδερώματος και πρόσθετα δωμάτια. Επιπλέον, υπάρχει μια άλλη μονάδα για οικιστική χρήση και γεωργικές εγκαταστάσεις. Κάθε ένας από τους ορόφους συνδέεται τόσο με σκάλες όσο και με ανελκυστήρα.

Το ακίνητο στεγάζει επίσης ένα ιδιωτικό παρεκκλήσι, το οποίο, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s International, είναι τυπικό για τις αριστοκρατικές κατοικίες της εποχής και παράδειγμα θρησκευτικής αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα.

Επιπλέον, υπάρχουν τρεις ακόμη κατασκευές που χρησιμοποιούνται ως πορτοκαλεώνας, θερμοκήπιο, γκαράζ. Υπάρχει επίσης το σπίτι του επιστάτη και διάφορα κτίρια για γεωργική χρήση.

*Με πληροφορίες από: People

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inbox