Πάνω από τα 60.000 δολάρια βρέθηκε το Bitcoin μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ που πυροδότησε εικασίες ότι οι πιθανότητές του να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές έχουν αυξηθεί.

Το Bitcoin αυξήθηκε έως και 2,7% στα 60.160,71 δολάρια από τη 1:05 π.μ. στη Νέα Υόρκη. Το διακριτικό κρυπτογράφησης με τις περισσότερες συναλλαγές είχε σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω της αισιοδοξίας ότι τα ETF από τιτάνες, συμπεριλαμβανομένης της BlackRock Inc. και της Fidelity Investments, προσφέρουν το είδος της βασικής ζήτησης που μπορεί να μετριάσει τις διακυμάνσεις των τιμών.

Crypto: Έρχεται μία ακόμη «έκρηξη» στο bitcoin, τι βλέπει η CCData

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος έχει τοποθετηθεί ως υπέρ των crypto, τραυματίστηκε στο δεξί αυτί μετά από πυροβολισμούς που ξέσπασαν στην πολιτική του συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια το Σάββατο. Από το επιτελείο είπαν ότι ήταν «καλά» μετά το περιστατικό και ανυπομονούσε να πάει στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών που ξεκινά τη Δευτέρα στο Μιλγουόκι.

Οι πιθανότητες του Τραμπ να γίνει ξανά πρόεδρος αυξήθηκαν μετά τις σημερινές εξελίξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του PredictI. Οι εικόνες του Τραμπ –με τη γροθιά του υψωμένη πάνω από το κεφάλι του και το ματωμένο δεξί του αυτί και την αμερικανική σημαία να κυματίζει στο βάθος– φουντώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την τηλεόραση μετά την επίθεση.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι είναι χαρούμενος που ο Τραμπ είναι ασφαλής και καταδίκασε τη βία.

Οι αγορές είναι πιθανό να αντιδράσουν με μεγαλύτερη μεταβλητότητα και θα μπορούσαν να επαναλάβουν τις συναλλαγές που χρησιμοποιήθηκαν όταν το κλίμα του περασμένου μήνα εξελίχθηκε ευνοϊκά για τον Τραμπ. Σε εκείνη την περίπτωση, το δολάριο ΗΠΑ κέρδισε και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ανέβηκαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News