Η νέα κυβέρνηση της Βρετανίας προετοιμάζει πάνω από 35 νομοσχέδια για την επίσημη έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους την Τετάρτη και έχει θέσει την οικονομική ανάπτυξη στο επίκεντρο της ατζέντας της, δήλωσε το γραφείο του νέου πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ.

Ο Στάρμερ, ο οποίος έθεσε τέλος στη 14ετή διακυβέρνηση των Συντηρητικών νωρίτερα αυτό το μήνα με μια σαρωτική εκλογική νίκη του Εργατικού Κόμματός του, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του στοχεύει να προσφέρει σταθερότητα, να ενισχύσει την ανάπτυξη και να δημιουργήσει πλούτο σε ολόκληρη τη χώρα.

Πολλές φιλοδοξίες, λίγοι εργάτες – Πού μπορεί να «κολλήσει» η ατζέντα του Κιρ Στάρμερ

Οι νομοθετικές προσπάθειες των Εργατικών θα περιλαμβάνουν ένα νομοσχέδιο για την επιβολή νέων αυστηρών κανόνων δαπανών και την ενίσχυση του ρόλου του ανεξάρτητου Γραφείου Ευθύνης του Προϋπολογισμού, που σημαίνει ότι οι σημαντικές δημοσιονομικές ανακοινώσεις θα ελέγχονται κατάλληλα, ανέφερε η δήλωση του γραφείου του.

«Το έργο μας είναι επείγον. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», δήλωσε ο Στάρμερ, ο οποίος επέστρεψε στη Βρετανία μετά τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, στην πρώτη του μεγάλη διεθνή συνάντηση ως ηγέτης της χώρας.

«Μπαίνουμε με τη μία στη δουλειά, προωθώντας τους νόμους που θα χρειαστούμε για την ανοικοδόμηση της χώρας μας μακροπρόθεσμα και το φιλόδοξο, πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμά μας είναι η προκαταβολή αυτής της αλλαγής».

Μέσα σε λίγες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της ως η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών της χώρας μετά τις εκλογές, η Ρέιτσελ Ριβς παρουσίασε σχέδια για την αύξηση της οικοδόμησης κατοικιών, την απεμπλοκή έργων υποδομής και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Μέσω ενός νέου Εθνικού Ταμείου Πλούτου, η κυβέρνηση ελπίζει να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια σε νεοεμφανιζόμενες και αναπτυσσόμενες βιομηχανίες για τη στήριξη της ανάπτυξης και την τήρηση των δεσμεύσεων για τις μηδενικές εκπομπές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή