Ο άνθρωπος που σκοτώθηκε από τα πυρά στην προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια ήταν ο 50χρονος Κόρεϊ Κομπερατόρε, σύμφωνα με ανάρτηση της οικογένειάς του στο Facebook και τον κυβερνήτη της Πολιτείας.

«Η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσιλβάνια στοίχισε τη ζωή του αδελφού μου, του Κόρεϊ Κομπερατόρε. Το μίσος για έναν άνδρα στοίχισε τη ζωή του ανθρώπου που αγαπούσαμε περισσότερο» ανέφερε η αδελφή του στην ανάρτησή της.

Πώς επηρεάζει η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ τις αμερικανικές εκλογές

Ο Κομπερατόρε είχε υπηρετήσει παλαιότερα ως αρχηγός των εθελοντών πυροσβεστών της κοινότητας Μπάφαλο, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Pittsburgh Post-Gazette.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πενσιλβάνιας Τζος Σαπίρο είπε ότι ο 50χρονος που κατοικούσε στο Σάρβερ πέθανε σαν ήρωας καθώς έσκυψε πάνω από τα μέλη της οικογένειάς του για να τα προστατεύσει όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

«Ο Κόρεϊ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του πρώην προέδρου και είχε ενθουσιαστεί που χθες το βράδυ βρισκόταν εκεί μαζί του», είπε ο Σαπίρο, προσθέτοντας: «Οι πολιτικές διαφωνίες δεν μπορούν ποτέ, ποτέ να επιλυθούν με τη βία».

Οι αναρτήσεις του Τραμπ

Δεύτερη ανάρτηση – και πάλι στο Truth Social – έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς που έπεσε νεκρός μετά την επίθεση. Ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε για τις δύο δηλώσεις του τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σας ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις και τις προσευχές σας χθες, καθώς μόνο ο Θεός απέτρεψε το αδιανόητο από το να συμβεί. Εμείς δεν θα φοβηθούμε (σ.σ. με κεφαλαία στο αρχικό κείμενο), αλλά αντίθετα θα παραμείνουμε ακλόνητοι στην Πίστη μας και ανυποχώρητοι απέναντι στην κακία», έγραψε ο πρώην πρόεδρος.

«Η αγάπη μας πηγαίνει στα άλλα θύματα και τις οικογένειές τους. Προσευχόμαστε για την ανάρρωση όσων τραυματίστηκαν και κρατάμε στην καρδιά μας τη μνήμη του πολίτη που σκοτώθηκε με τόσο φρικτό τρόπο. Αυτή τη στιγμή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε τον αληθινό μας χαρακτήρα ως Αμερικανοί, παραμένοντας δυνατοί και αποφασισμένοι και μην επιτρέποντας στο Κακό να νικήσει. Αγαπώ πραγματικά τη χώρα μας και σας αγαπώ όλους και ανυπομονώ να μιλήσω στο μεγάλο μας έθνος αυτή την εβδομάδα από το Ουισκόνσιν», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είχε κάνει ανάρτηση στο Truth Social και λίγη ώρα μετά την απόπειρα δολοφονίας, ευχαριστώντας τα μέλη της Secret Service και τις υπόλοιπες δυνάμεις επιβολής του νόμου. «Δέχθηκα μια σφαίρα η οποία διαπέρασε το πάνω τμήμα του δεξιού αφτιού μου», σημείωσε ο ίδιος. «Αιμορραγούσα πολύ», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»