![Καύσωνας: «Ψήνεται» η χώρα – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/EV_KAIROS1.jpg)
Ο καύσωνας συνεχίζεται και σήμερα. Από το μεσημέρι και μετά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας όπου θα φτάσει τους 38 με 40 και τοπικά τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 37 με 39 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη δυτική Μακεδονία και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 40 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Ήπειρο και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 και στα ηπειρωτικά έως 40 και κατά τόπους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 με 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 με 36 και στη νότια Κρήτη έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 με 41 και τοπικά έως 42 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2024/07/6272177-1024x682.jpg)
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα
Στους 42 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο τους 39 με 40 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 41 με 42, στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο τους 41 με 42 και πιθανώς τοπικά τους 43, στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 40 με 42, στο Ιόνιο, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 και στην Αττική τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Τους 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Τρίτη
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στο εσωτερικό της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 43, στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 37 και στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι και οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![ΕΤΑΔ: Εσοδα 68,8 εκατ. ευρώ το 2024 – Τα πέντε project για φέτος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/etad-600x400.jpg)
ΕΤΑΔ: Εσοδα 68,8 εκατ. ευρώ το 2024 – Τα πέντε project για φέτος
H βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων της ΕΤΑΔ, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά θετικά και από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μέσω της Έκθεσης Μεταπρογραμματικής Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα
![Πολιτική: Η προεδρική κάλπη, η πρόταση μομφής και τα Τέμπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/vouli-600x400.jpg)
Πολιτική: Η προεδρική κάλπη, η πρόταση μομφής και τα Τέμπη
Μπορεί το κεφάλαιο «προεδρικές εκλογές» να κλείνει, εντούτοις η υπόθεση των Τεμπών θα συνεχίσει να ορίζει τα πεδία της πολιτικής σύγκρουσης και την τακτική των κομμάτων
![Σεισμοί στις Κυκλάδες: Ο «χορός» των Ρίχτερ συνεχίζεται – Οι δονήσεις συγκρίνονται με αυτές ενός έτους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Ο «χορός» των Ρίχτερ συνεχίζεται στις Κυκλάδες – Οι δονήσεις συγκρίνονται με αυτές ενός έτους
Συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι σεισμοί στις Κυκλάδες – Και η Αμοργός τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – «Έχει παραμορφωθεί η Καλντέρα»
![Τραμπ: Θα ξεκινήσουμε αμέσως διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/putin-trump-600x370.jpg)
Τραμπ: Θα ξεκινήσουμε αμέσως διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Τραμπ είπε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, την οποία ζητάει το Κίεβο, αλλά είναι κόκκινη γραμμή για τη Μόσχα, δεν θα ήταν «ρεαλιστική»
![Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και καταιγίδες την Πέμπτη – Βροχές και στην Αττική](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/TSF_1_KAIROS-4-600x398.jpg)
Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και καταιγίδες την Πέμπτη
Χειμωνιάτικος ο καιρός και την Πέμπτη με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας
![Γαλλία: Πρόταση για κάρτα αγοράς τροφίμων 150 ευρώ μηνιαίως](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ot_france_elections11-600x352.png)
Πρόταση για κάρτα αγοράς τροφίμων 150 ευρώ μηνιαίως στη Γαλλία
Την καθιέρωση μιας «διατροφικής κοινωνικής ασφάλισης» για όλους τους πολίτες προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
![Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/trump_putin-600x387.jpg)
Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
Τι αναφέρει το Reuters για την επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν
![Φυσικό Αέριο Ελλάδος: Ο πρώτος πάροχος που προσφέρει σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/mitropoulos-fysiko-aerio-600x400.jpg)
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος» στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr για αλλαγή παρόχου
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος», αναπτύσσει υποδομές για σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr-Εξοικονόμηση χρόνου στην υποβολή των αιτήσεων
![Πολύκαστρο: Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου – Κλειστή για δύο μήνες θα μείνει η γραμμή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/treno.jpg)
Εκτροχιάστηκε εμπορικό τρένο στο Πολύκαστρο – Κλειστή για δύο μήνες η γραμμή
Δεν κινδύνευσε το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, ανέφερε η Hellenic Train – Κλειστή η γραμμή έως και δύο μήνες, για να αποκατασταθεί η βλάβη που προκάλεσε τον εκτροχιασμό στο Πολύκαστρο